Uncategorized

BOLJA I OD SIRĆETA I OD SODE BIKARBONE: Ova namirnica nema šta ne čisti, a kamenac i mrlje uklanja kao od šale

Ima blag i prijatan miris u kojem ćete uživati nakon čišćenja, za razliku od hemije koja je dostupna u svim prodavnicama, piše Krstarica.
Ako vam se smučilo da uporno perete kadu i česme, a fleke od kamenca i dalje ostaju i guše vas mirisi hemikalija, pokušajte ovaj prirodan način.
Naime, jedna od namirnica koja je prilično zapostavljena i koristi se samo pri pravljenu sokova i zimnice može da vam pomogne u sređivanju kuće, pa možda čak i bolje od sredstava na koje ste već navikli.
Naravno, riječ je o limuntusu.
Za blistavu sudoperu uradite sljedeće:
Pospite sudoperu sodom bikarbonom, preko sipajte sadržaj jedne kesice limuntusa pa na to iscijedite pola limuna. Sačekajte par minuta pa lagano sunđerom oribajte. Isperite vodom.
Limuntus čisti mašinu za sudove
Za čišćenje mašine u dio za tabletu sipajte kesicu limuntusa i uključite mašinu na standardni program pranja sudova. Bićete iznenađeni koliko su sudovi blistavi, a mašina čista.
Limuntus čisti kuvalo
Često se desi da se na dnu kuhala uhvati kamenac koji je nemoguće očistiti običnim deterdžentom. Zato, sipajte u kuhalo 1 litar hladne vode i zagrijte do ključanja, a zatim u prokuhanu vodu istresite 2 kesice limuntusa. Promešajte i ostavite tako da se voda skroz ohladi, oko sat vremena. Nakon toga prospite vodu, a kuhalo isperite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)