Uncategorized

ZA 10 MINUTA : V0doinstalater pokazao TRIK za čišenje wc šolje i vodokotlića BEZ HEMIJE

Prilikom čišćenja WC, mnogi zaboravljaju da detaljnu operu i vodokotlić – i spolja i iznutra.
Kada skinete poklopac vodokotlića u svom WC-u, nemojte se iznenaditi ako vas dočeka velika prljavština. Da, prilikom čišćenja šolje mnogi zaboravljaju da i on mora da se održava kako bi pravilno radio. Bez brige, ako reagujete na vreme, vodokotlić možete sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za profesionalnim intervencijama.
Na YouTube kanalu “Uradi sama – Ideje za kreativce”, žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i wc šolje koji joj je pokazao vodoinstalater.

Za čišćenje vodokotlića
limuntus
boca sa raspršivačem
alkoholno sirće 9%
Na bocu staviti manji levak, pa u njega sipati oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola kesice. Zatim sipajte sirće i promešajte sve. Pre upotrebe ovog spreja, skinite poklopac sa vodokotlića.
Poprskajte sve delove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak kesice limuntusa i litar sirćete. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću. Limunsku kiselinu i sirće ostavite da stoje sat vremena.wc šolja

Za čišćenje wc šolje
Isprskajte wc šolju ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš prijatan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada isprskate celu wc šolju, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte.
Ako vam se na obodu wc šolje stvara kamenac i pojavljuje se ono ružno crvenilo, možete dodatno naprskati wc papir i zalepiti na obode. Takođe ostaviti da odstoji, pa sunđerom prebrisati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)