Uncategorized

Četiri kućna načina za pranje BELIH ZAVESA – Ovi trikovi vraćaju sjaj, belinu i NE OŠTEĆUJU tkaninu

Ispravno odabrane i snežno bele zavese mogu biti ukras bilo koje sobe.
Zavese na prozorima dodaju šarm uređenju stambenih prostorija. Zavezse za prozore možete odabrati shodno vašim željama, mada tradicionalno zavese treba da budu bele. Problem je što kao rezultat uticaja različitih spoljnih faktora mogu požuteti vremenom.
Kako ih vratiti u svoju bivšu snežno belu boju i ne rizikovati da ćete uništiti nežnu tkaninu?
Predstavljamo 4 kućnih načina o tome kako izbeliti zavese na najlaši način:

Kako izbeliti zavese sa sodom?
Izbjeljivanje zavesa ne znači nužno i potrebu kupovine specijalnih deterdženata. Na primer, možete koristiti sodu bikarbonu. To je daleko najjednostavniji i najbrži način kada je u pitanju metoda izbeljivanja kod kuće. Sve što treba je da dodate čajnu kašiku sode bikarbone u normalno mašinsko pranje. Vredno je znati da ovaj proizvod sam po sebi ima svojstva izbeljivanja, a istovremeno ne oštećuje tkanine. Efekti izbeljivanja zavesa sa sodom bikarbonom biće neverovatni.

Kako izbeliti zavese pomoću soli?
Kako izbeliti zavese u udobnosti svog doma koristeći kuhinjsku so? Veoma je lako. Izbeljivanje zavesa solju zahteva korišćenje rastvora kuhinjske soli i vode u pravim razmerama. Za 5 litara vode treba nam 130 g soli, odnosno oko 7 ravnih kašika. Oprane i isprane zavese namočite u rastvor pripremljen na ovaj način. Najbolje ih je osušiti pre izbeljivanja kako biste postigli najbolje efekte izbeljivanja.

Kako izbeliti zavese praškom za pecivo
Prašak za pecivo ima slična svojstva kao i soda bikarbona, zbog čega ga možemo uspešno koristiti za efikasno izbeljivanje. Umesto soli, na 5 litara vode dodajte 5 kesica praška za pecivo. Najbolji rezultati će se postići ako namočimo zavesu u takav rastvor oko 15 minuta, a zatim ih operemo tečnošću za pranje belih tkanina.

Mašina za pranje veša treba da bude podešena za pranje delikatnih tkanina ili zavesa, ako je opremljena takvim programom.

Kako izbeliti zavese tečnošću za pranje sudova?
U ovu svrhu se može koristiti tečnost za pranje sudova. Za pranje i uklanjanje masti ovaj proizvod će odlično funkcionisati. Sve što treba je da dodate jednu kašiku tečnosti za pranje sudova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)