Uncategorized

CAKA KOJA ĆE IZNENADITI SVE ŽENE: Stavite L0VOROV LIST u mašinu za veš, neočekivani efekat posle pranja će vas ODUŠEVITI

Lovorov list će vam postati neizostavni saveznik u svim kućnim poslovnima!
Lovor list nije samo jedna od omiljenih začinskh biljaka u kuhinji, koja jelima da je poseban ukus, već možete da je koristite i u mnoge druge svrhe! Naime, malo ko zna da može da bude odličan saveznik sa izbeljivanje obojenog veša. Sa druge strane, njegov mirisi donosi pozitivnu energiju u dom.
Pranje veša uz lovorov list
Samo nekoliko listova je dovoljno da primetite ovaj neverovatan efekat koji se dobija ako ga stavite zajedno sa vešom u mašinu.
Sigurni smo da niste do sada čuli da se lovorov list stavlja u veš mašinu, a trik ne daje efekat omekšavanja veša ili dodavanje mirisa već služi da – sačuva, ali i da vrati boju koja je nestala prethodnim pranjima.
Možete ga staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako veš potopite u lonac sa vodom
U zavisnosti od količine veša, uzmite do čak desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i prokuvajte.
Kada se ta voda malo ohladi, posle 20-30 minuta potopite u nju odeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete s vremena na vreme promešati veš rukom za još bolji efekat. Zatim dobro iscedite odeću i operite je u mašini za pranje veša ili ručno.
Ovaj trik najbolje funkcioniše sa belom odećom.
Ako lovorov list nekim čudom ne pomogne, postoji još nekoliko načina koje možete da pokušate. Jedna od njih je stavljanje dve kašike soli u mašinu za pranje veša . Odavno se koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer efikasno uklanja mrlje i vraća im belu boju.
Dobro je znati da lovorov list nije jedini začin koji dobro funkcioniše u kupatilu. Biber takođe dobro radi posao pre nego što izbledi i ofarba odeću u mašini za pranje veša. To je stari prirodni način je obavezan u rutini svake iskusne domaćice. Važno je da se može koristiti i za bele i za obojene tkanine.
Ako imate puno crne i tamne odeće, pokušajte da dodate kafu ili čaj u svoj veš . Ovaj jednostavan, prirodan trik omogućiće vam da uživate u intenzivnoj crnini vaše omiljene odeće. Dovoljno je da sipate četvrtinu čaše jakog čaja ili kafe u deo za pranje. Ovo piće ima veoma intenzivnu boju i sprečiće da vaša odeća dalje bledi.

STIL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)