Uncategorized

PRIVLAČI NOVAC I DOBRU ENERGIJU: Gdje nikako ne smijete držati svekrvin jezik ako želite izbjeći lošu sreću

Svekrvin jezik (lat. Dracaena trifasciata, sin. Sansevieria trifasciata) cvijeće je iz roda lisnatih sukulenata porijeklom iz tropske Afrike.
Poznata je kao ukrasna sobna biljka koja čisti vazduh od nekih toksina, kao što su formaldehid, benzen, ksilen i trikloretilen. Dakle, savršena je za vaš dom, ali postavljanjem u idealan prostor postaje još bolja.
Presađuju se svake dvije do tri godine u malo veće posude, a zemlja treba biti rastresita i propusna. Teglice trebaju biti pliće i šire jer imaju plitak korijen.
Ne treba je previše zalijevati jer je podložna truljenju. Pri zalijevanju treba obratiti pažnju da voda ne dospije u središte biljke.
Ako se voda zadržava u središtu biljnog busena, izazvat će truljenje biljke. Zalijevanje treba obaviti kada se zemlja u teglici prosušila. Ljeti je zalijevanje češće i obilnije, a zimi se smanjuje. Voda iz tanjurića ispod posude treba se izliti, a za zalijevanje koristiti vodu sobne temperature.
Dobro rastu i u prostorijama koje imaju slabo osvjetljenje. U tom će slučaju šare na listovima biti slabije izražene. U svijetlim prostorijama sanseverije će cvjetati. Njihovi su cvjetovi mali i neugledni, ali imaju miris koji podsjeća na vaniliju.
Ne treba je premještati s jednog mjesta na drugo jer je osjetljiva na pomicanje. Jednom mjesečno treba dodati gnojivo za zelene biljke.
Idealna je za sve one koji tek ulaze u svijet biljaka. Dakle, ako ju još niste nabavili, nemojte puno razmišljati i nabavite ovu biljku, a sreće vam neće nedostajati, prema Feng Shuiju. Naime, savršena je za privlačenje novca, prosperiteta i dobre energije, kao i za medicinsku upotrebu. Međutim, mora biti u odgovarajućem prostoru.

Dnevna soba
Iako je dnevna soba mjesto gdje najčešće viđamo ovu biljku, potpuno je pogrešna, jer je to mjesto s najviše elemenata od drva, a prema Feng Shuiju biljka također predstavlja ovaj element u prirodi. Prema kineskoj kulturi, treba težiti ravnoteži između elemenata, gdje njihove energije mogu nesmetano prolaziti, a ne sudarati se.

Kupaonica
Prema Feng Shuiju, kupaonica je jedna od prostorija gdje dolazi do “curenja” energije, pa će dobre vibracije koje ima ova biljka nestati u kupaonici.

Ured ili radni prostor
Logično je da svekrvin jezik želite smjestiti u svoj radni prostor kako ne bi izostalo izobilja, no ni to nije idealno mjesto. Prema Feng Shuiju, ova je mala biljka toliko zaštitna i moćna da bi mogla blokirati vašu kreativnost, pobuditi sumnju u vaš rad ili čak učiniti da se osjećate zaglavljenima.

Prema Feng Shuiju, najbolje mjesto je ulaz u vašu kuću kako biste zaštitili svoj dom od loših vibracija, pospješili obilje i očistili prostor od loše energije drugih ljudi ili mjesta koja posjećujete, piše Jutarnji.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)