Uncategorized

Puna je PRAŠINE I BAKTERIJA! Ne uključujte klimu pre čišćenja, a evo kako da je očistite sami

Leto je već počelo i u narednom periodu ćete siguno više koristiti klimu, zato se postarajte da bude čista i da je očistite na pravi način.
Pre nego što počnete da je koristite, veoma je bitno da je detaljno očistite, kako ne bi bila pogodna sredina za stvaranje gljivica i širenje prašine, što teško podnose oni koji su alergični i asmatičari.
Da biste očistili klimu ne morate zvati servis, to možete i sami uraditi. Klima
Prvi korak, odmah nakon što isključite klimu iz struje, je da podignete platični poklopac koji se nalazi sa prednje strane, a ispod njena stoje dva mrežasta filtera koja ćete skinuti i detalno oprati u sapunici, a zatim pod mlazom mlake vode. Male otvore koji stoje ispod filtera obrišite vlažnom krpom.
Zatim izvadite turbinu i operite je takođe. Dobro ih prosušite pre vraćanja u klimu, zatim vratite na prvobitnu poziciju i to je ceo postupak.
Neočišćenja klima – pogodna sredina za staranje gljivica.
Neočišćen klima-uređaj izaziva razvoj plesni i gljivica koje se tokom rada klima-uređaja raspršuju u prostoriji, što negativno utiče na alergične osobe ili obolele od astme. Kad boravite više sati u takvoj prostoriji, umesto da se osećate bolje, raspoloženje se pogoršava.klimačišćenje klime

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)