Muče vas ispucale pete? Bez panike jer se rješenje krije u vašem domu

0

Pedikeri su nam nedostupni, ali problem ispucalih peta možete riješiti i sami uz pomoć namirnica iz kuhinje
Tvrde i ispucane pete problem je koji muči i žene i muškarce, a ne borimo se s njim samo tijekom ljeta…
Kupanje u vrućoj vodi, težina, genetske predispozicije i neodgovarajuća obuća samo su neki od uzroka ovog problema.
Stopala je svakako potrebno njegovati kremama kao i ostatak tijela, svaki dan nakon tuširanja, kako bismo spriječili isušivanje kože.
Problem tvrdih peta, odnosno zadebljanja kože na peti pojavljuje se i na drugim dijelovima stopala, na vanjskom rubu tabana, palca i na jastučićima stopala. Stopala je potrebno njegovati kremama jer će tada koža biti mekana i nahranjena
Koža koja se učestalo rašpa postaje također gruba i izrazito suha te stvara ovisnost o sve češćem skidanju naslaga no s vrlo lošim efektom.

Želite glatke pete?
Zavirite u svoju kuhinju i iskoristite sastojke koji se tamo nalaze kako biste sami mogli napraviti pedikeru.Kozmetolog Priyanka Tyagi iz Indije smatra kako pete pucaju i zbog promjena vremena, držanja stopala predugo u vrućim kupkama i previše rašpanja. Smatra kako su i jake kemikalije te dehidracija tijela odgovorni za nastanak ovog problema. Prva je pomoć, prema njenom mišljenju, voda koju morate piti u dovoljnim količinama kako bi organizam bilo hidratiziran jer je suha koža sklonija pucanju.
Drugi je način prevencije masna krema kojom se stopala trebaju mazati nakon tuširanja i prije spavanja, a idealno bi bilo da obučete čarape i ostavite tako tijekom noći. Umjesto kreme možete koristiti vazelin ili kokosovo ulje.

Prirodni pripravci za ispucale pete
Direktorica nacionalnog centra Indije za zdravlje kože, Navin Taneja, smatra kako je banana jedna od namirnica koja će koži vratiti potrebnu vlagu
“Uzmite koru banane i stavite je na petu, ostavite tako 15 minuta te isperite mlakom vodom“, savjetuje.Ishika Taneja, direktorica klinike Beauty daje zeleno svjetlo i limunu.
“Redovito si pripremajte mlake kupke sa par kapi limunova soka i ulja jojobe, a nakon takve kupke nježno skinite svu suhu kožu. Limun je blaga kiselina koja pomaže pri odstranjivanju suhe kože“, savjetuje te dodaje kako nakon takve kupke stopala nježno masirajte glicerinom i stavite pamučne čarape,piše Ordinacija.hr
Ako su vam pete jako ispucale, krvare ili sumnjate na infekciju, obavezno posjetite liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)