Uncategorized

10 NAČINA NA KOJE POVREĐUJEMO RODITELJE, A DA TOGA NISMO NI SVESNI: Jedan od najvećih grehova počinje ovako

Većina nas sasvim nesvesno povređuje roditelje. Da biste izbegli ovaj veliki greh, predlažemo vam da pročitate sledeći tekst.
10 načina na osnovu kojih povređujemo naše roditelje, a da toga nismo ni svesni:

1.Zanemarujemo iH
Osnovali smo porodicu. Imamo decu, posao, obaveze. Život teče i po nekad prođe i po dve nedelje a da se ne setimo da pozovemo roditelje. Nekad prođe i godina dana a da ne odemo do njih i obiđemo ih. Vodite računa, ako danas ne odete do njih, možda će sutra biti kasno.

2.Kažemo stvari koje ih vređaju
Evo nekoliko fraza kojima vređamo naše roditelje: “Mrzim te”, “Dosadan/na si”, “Prestani da se žališ”, “Prestani da me zoveš” i td.
Zapitajte se samo da li biste voleli da se vaše dete vama obraća ovim rečima?

3.Ne raspitujemo se o njihovom zdravlju
Postoje oni roditelji koji se stalno žale da ih boli ovo ili ono. Dok s druge strane njih 50% trpi bolove i nikad se ne požali. Upitajte ih za zdavlje, jer im možda možete olakšati, ako ne pravim savetom ili odgovarajućom negom, onda samo time što ćete ih saslušati.

4.Ne pomažete ih finansijski
Većina penzionera u Srbiji živi na ivici siromaštva. Ukoliko nemate dovoljno novca da im pomognete finansijski, onda možete da im odnesete hranu, kupite drva i td. Oni su vaša obaveza, kao što ste vi do juče bili njihova.

5.Ne odlazite na porodične skupove, slave, rođendane
Vi ste im najbliži od sve rodbine i verovatno čekaju da dođete i da im uveličate skup. Stoga otkažite poslovni sastanak, uzmite slobodan dan i posetite mamu i tatu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)