Uncategorized

EVO ZAŠTO VAM SE MLADI SIR BRZO POKVARI: Prije nego što ga stavite u frižider, morate da uradite jednu stvar

Mnogi ljudi obožavaju sireve i koriste ih u pripremi raznih jela. Ima ih u raznim oblicima i ukusima, a upravo zbog razlike, kako u ukusima, tako i u teksturi, sirevi i odgovaraju većini jela. Međutim, problematika sa sirevima jeste ta što se brzo kvare
Sa druge strane, plavi sir i polutvrdi sir mogu direktno u plastičnu kesicu (kesa za zamrzivač ili bilo koja druga čista kesa). Međutim, mladi sir bi trebalo da čuvate u plastičnoj posudi sa poklopcem. Svježi sir bi trebalo da čuvate u originalnom pakovanju i da samo, na svakih nekoliko dana, promijenite vodu.
Takođe, sireve obavezno čuvajte u frižideru, na polici na kojoj čuvate povrće. Razlog zbog kojeg bi tamo trebalo da ih čuvate jeste temperatura koja je na tom mjestu hladna i stabilna, bez mnogo promjena, a takva je idealna za namirnice poput sira.
Kad god iskoristite sir uzmite novi komad papira za pečenje i plastičnu kesu, kako biste sačuvali svježinu sira. Ako govorimo o roku trajanja sireva, on također zavisi od vrste, ali ono što je najvažnije da zapamtite jeste da, što je sir tvrđi – rok trajanja će mu biti duži.
Kako biste sir sačuvali od buđi, iskoristite malo ulja i to tako što ćete namazati sir sa malo maslinovog ili biljnog ulja, a zatim ga spustite u plastičnu posudu sa poklopcem. Ulje uvijek možete da obrišete papirnim ubrusom, a također možete i da operete sir u toploj vodi i da uživate u njegovom ukusu.

(NajŽena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)