Uncategorized

U VEŠ MAŠINU UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Kad izvadite haljine nakon pranja OSTAT ĆETE U ČUDU, EVO ŠTA ĆE SE DESITI

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji posjeduju puno odjeće tamnih boja
Prosječna osoba troši oko četiri sata nedjeljno na pranje rublja, a iako moderne veš mašine većinu ‘posla’ obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.
Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduju puno odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u mašinu prije nego ubacite rublje.
Rezultati će biti vidljivi odmah te doista premašuju očekivanja – odjeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice djeluju kao ‘apsorber’ za njih, piše Bright Side.

Kako to ispravno izvesti?
Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne će se maramice umiješati u odeću te skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz paketa.
Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete proveriti tako da ih s rukama pokušate pokidati. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.
Nikako nemojte koristiti papirne maramice umjesto vlažnih – one će se raspasti i rublje će imati s još više mrvica te izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.
Ako ne želite da odjeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

Novi.ba/Espreso.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)