Uncategorized

KUCAJTE JE DO SUTRA, OVE TRIKOVE VAM NEĆE REĆI NA PIJACI! Znate li pravilno da izaberete SLATKU lubenicu – evo kako!

Postoji mnogo trikova pomoću kojih možete izabrati idealnu lubenicu.
No, za ovaj trik kažu da provjerno radi.
Jedna od najvećih dilema u ovim vrelim danima je koju lubenicu sa gomile izabrati i koja je najslađa. Ali, bez brige! Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji umnogome mogu da vam olakšaju kupovinu.
Potrebno je samo da obratite pažnju na dio lubenice koji je često zanemaren. Izbjegavajte lubenice koje imaju mekanu koru i birajte one koje su teške, a posebno obratite pažnju na boju oko peteljke.
Mjesto gdje je lubenica bila povezana sa svojim lišćem dok je rasla može da vam kaže dosta toga o zrelosti lubenice i tome da li je ona spremna za jelo ili je zelena. Ovaj dio treba da bude blago žute boje, jer ukoliko je zelene boje onda lubenica nije dovoljno zrela i imat će prije ukus krastavca nego lubenice. Ukoliko je pretjerano žute boje, to može da bude znak da je lubenica prezrela pa je i ovakvu bolje zaobići.
Zato, uvijek birajte onu lubenicu čija je peteljka najpribližnija boji putera.
Pored ovog donosimo još nekoliko trikova kako da izaberete najslađu lubenicu.
Mora biti pravilna
Izbjegavajte lubenice koje izgledaju kvrgavo, udubljeno ili u globalu nepravilno. Birajte lubenicu bez mekih tačaka i oštećenja.
Provjerite težinu
Zrela lubenica je mnogo teža od one koja još nije sazrela. Dodatna težina je odličan indikator da je lubenica puna vode, ali i ukusa. Uzmi za poređenje nekoliko lubenica iste veličine i kupi onu najtežu.
Kucnite o nju
Mnogo obožavatelja lubenica se kune u ovaj trik. Kucni na koru lubenice i prouči zvuk – dubok, ali prazan zvuk znači da je lubenica spremna za jelo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)