Uncategorized

ZALIJTE I GLEDAJTE MAGIJU: Ništa neće oporaviti vaše RUŽE kao ova namirnica

Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rješenje kako biste izbjegli da vam ruže na kraju budu oštećene.
Umjesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite sa običnim mlijekom koje sigurno imate u frižideru. Ruže koje su skroz propale zbog parazita, oporavile su se u potpunosti zahvaljujući namirnici koju svi imamo u frižideru
Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u razmjeri 1:3 (na primjer, decilitar mlijeka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.
Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih „uhvatite“ u početnoj fazi razvojnog ciklusa, prije nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvjetnicama. Primjena je dozvoljena i kod povrća u bašti.
Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mlijeko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)