Uncategorized

Izgorili ste na suncu a nemate kremu? Potražite neki od OVA DVA sastojka u kuhinji – čine čuda

Izgoreli ste na suncu a nemate kremu u kući? Ako vam se to dogodi, možete i sami sebi pomoći uz dva sastojka koja sigurno imate u kuhinji.
Naime, dermatolozi sugeriraju da vam aloe vera i kokosovo ulje mogu pomoći u ublažavanju opekotina i smanjenju ožiljaka uzrokovanih od previše izlaganja suncu, piše Well and Good.
Međutim, dermatologinja Geeta Yadav, osnivačica FACET Dermatologije, kaže da postoji sposobnost primene kokosovog ulja u pravo vreme.
Ako ga nanesete prebrzo nakon opekotine, mogli biste pogoršati bolnu, natečenu, sprženu kožu zadržavanjem topline. Stoga preporučujemo prvu upotrebu aloe vere, a potom kokosovog ulja.
“Ako vam je koža primetno vruća na dodir, prevruće je za nanošenje kokosovog ulja”, upozorava Jadav.
To znači da ako imate bilo kakvih zabrinutosti u vezi sa kožom opečenom od sunca, odložite nanošenje kokosovog ulja i držite se rashlađivanja aloe vere ili kreme za sunčanje.
“Aloe vera omogućava koži da diše i najbolje se koristi u početku za opekotine od sunca. Kokosovo ulje je bolje koristiti u kasnijim fazama oporavka od opekotina, kada se koža ljušti”, kaže Jadav.

objektiv.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)