Uncategorized

KAKO SE RIJEŠITI VIŠKA VODE U NOGAMA I NA STOMAKU:6 prirodnih načina za izbacivanje viška tečnosti iz organizma

Brz način života, neredovna ishrana i loša ishrana doprinose prekomernom zadržavanju vode u telu. Neki od simptoma koji upućuju na ovaj problem uključuju oticanje zglobova, višak kilograma i pospanost.
Predstavljamo šest navika koje mogu pomoći u procesu pronalaženja prirodnih rješenja za ovo pitanje.
1.Krenite se! Umjerena vježba može vam pomoći da razbistrite um, tonizirate mišiće i pomognete tijelu da se riješi viška vode. Eliminacija elektrolita poput natrijuma i vode iz tijela tokom znojenja može dovesti do nadutosti.
2.Smanjite unos prerađene hrane i hrane pripremljene u restoranima. Budući da prerađena hrana i hrana pripremljena u restoranima čini tri četvrtine vašeg unosa soli, jedenje prirodne hrane poput voća, povrća, mahunarki, cjelovitih žitarica, organske ribe, orašastih plodova i sjemenki i priprema obroka kod kuće će prirodno potaknuti tijelo da eliminira višak. vode. Štaviše, ekonomično obrađene vrste hrane sadrže razne lažne dodane supstance, koje takođe mogu uticati na održavanje vode u telu. Povremeno biste trebali završiti detoksikaciju kako biste pročistili i osnažili jetru kako biste izbacili štetne tvari iz tijela, uključujući i višak vode.
3.Jedite hranu bogatu kalijumom Natrijum i kalijum rade u harmoniji, pa ako jedete hranu bogatu natrijumom, pokušajte da jedete hranu bogatu kalijumom da biste sprečili zadržavanje vode. U svoju prehranu uključite tamnozeleno lisnato povrće, kokosovu vodu, brokoli, peršun, slatki krompir, bundevu, sušeno voće poput šljiva i pomorandže.
4.Uključite magnezijum u svoju ishranu. Magnezijum je još jedan elektrolit koji pomaže telu da održi zdravu ravnotežu tečnosti. Avokado, pasulj, zeleno lisnato povrće i bademi su odlični izvori ovog minerala.
5.Pijte vodu Voda za piće će pomoći vašem tijelu da smanji nivo natrijuma. Uprkos činjenici da nivoi hidratacije variraju, Američka fondacija za lekove predlaže da dame i muškarci svaki dan odvojeno ispucaju 2,7 i 3,7 litara vode iz hrane i pića.
6.Ograničite unos ugljenih hidrata
Konzumiranje ugljikohidrata neće direktno uzrokovati održavanje vode. Međutim, tijelo zadržava otprilike 3 grama vode za svaki gram ugljikohidrata pohranjenih kao glikogen. Na tim linijama, tijelo drži korak sa svojom ravnotežom. Međutim, potrošit ćete glikogen i, kao rezultat, vodu kada konzumirate manje ugljikohidrata ili kalorija.
S tim u vezi, za par dana (od 5-10) možete izgubiti najmanje 4 kilograma, što zaista rješava višak vode. Nakon toga, ako želite nastaviti da gubite na težini, morate paziti na prehranu i paziti da namirnice koje jedete svaki dan budu kvalitetne.

(Stil/totallywellness.rs.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)