Uncategorized

OVO JE PRIRODNO RJEŠENJE ZA ŽUTI KAMENAC U WC ŠOLJI: Pospite ga SAMO 1 MJESEČNO i više nikada nećete imati PRLJAVŠTINU

Kamenac često nalazimo na različitim površinama u kupatilu. Bijela, kredasta supstanca se u toaletima pojavljuje kao smeđa, narandžasta i roze. Kamenac u toaletu je neugledan i može učiniti da čak i najčistije kupatilo izgleda prljavo i nehigijensko.
Toaletni kamenac se pojavljuje u većini toaleta, ali je češći u područjima gdje je tvrda voda Kamenac u toaletima obično se svodi na tvrdu vodu koja ostavlja naslage magnezijuma i kalcijuma u ​​WC šolji. Vremenom se magnezijum i kalcijum nakupljaju što dovodi do mrlja i kamenca u posudi i cijevima. U toaletima, ovo izgleda posebno loše jer se prljavština i bakterije hvataju na kamenac.
Osoba za čišćenje i stručnjak Linsei Crombie, u partnerstvu sa dr Beckmannom, podijelila je kako da se riješite kamenca u toaletu i kako najbolje očistiti toalete. Rekla je za Ekpress.co.uk: „Toalete sa velikim prometom trebalo bi čistiti svakodnevno. Ako patite od tragova tvrde vode/kamenca, sipajte malo limunske kiseline jednom mjesečno i ostavite preko noći ili svake nedjelje.”
Limunska kiselina je opšte poznata kao aditiv za hranu i konzervans. Često se može naći u prehrambenim proizvodima, kozmetici i proizvodima za čišćenje. Limunska kiselina se također može naći u raznim vrstama voća i povrća, ali je najviše u citrusima poput limuna i limete. Sastojak se često koristi za čišćenje jer snižava pH bakterija omogućavajući čistaču da prodre u njega.

(Express)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)