Uncategorized

ZA MEKA STOPALA POTREBNA SU VAM SAMO 3 SASTOJKA IZ KUHINJE: Potopite noge u ovu smjesu na 15 minuta i recite zbogom ispucalim petama

Ponekad čak ni pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, zato je neophodno da postupak ponavljamo dok nam stopala ne budu meka i glatka.
Pedikir moramo da ponavljamo nekoliko puta tokom ljeta, jer suha i ispucala koža može da se vrati već 10 dana nakon tretmana.
Ipak, postoji recept iz domaće radinosti koji pomaže da stopala budu negovanija i ljepša, a za njega je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Evo kako napraviti kupku za piling stopala
1–3 svježa limuna
1–3 šoljice sirćeta (alkoholnog ili jabukovog)
3 šoljice gorke soli
Postupak:
Dodajte sirće i sok od tri limuna u posudu tople vode u kojoj ćete potopiti noge. Unutrašnjost limunove kore upotrebite za
nježno čišćenje nožnih prstiju i stopala. Prije dodavanja soli u kupku, laganim kružnim pokretima utrljajte gorku so u stopala, piše miss7.24sata.hr
Nakon što vam stopala odstoje neko vrijeme u toploj vodi stopala istrljajte ih kamenom za pete i sastružite mrtve kožu sa stopala turpijom. Meka i glatka stopala trebati hidrirati kupkom od meda.

Sastojci za hidrantnu kupku od meda
1 šoljica meda
1 šaljica kosovog mlijeka
1 kašika cimeta u prahu
Postupak:
U posudi sa kipućom vodom otopite kokosov mlijeko i med, a potom smjesu uz cimet dodajte u posudu s vodom u kojoj ćete odmorati stopala deset minuta.

Tekst: Lepa&Srećna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)