OVO JE NAJBOLJA PRIHRANA ZA SAKSIJSKO CVIJEĆE: Samo 1 stvar će UVELE biljke PREPORODITI

Odmah nakon dan -dva videćete benefite ove prirodne prihrane za cveće.
Ako ste novi u baštovanstvu, ovo vam se može činiti čudno, ali svaki iskusniji „poljoprivrednik“ znaće kakve benefite jaja imaju za biljke.
Jaja sadrže kalcijum, kao i tragove drugih elemenata uključujući magnezijum i fosfor i zbog toga su izvrsna za dodavanje hranjivih materija zemlji i kompostu.
Sve što treba da uradite je da stavite malo zemlje u saksiju i položite sirovo jaje na vrh. Zatim rasporedite još malo zemlje po vrhu i zakopajte seme biljke po vašem izboru baš kao i obično. Posle nekog vremena, jaje će početi da se raspada i delovaće kao prirodno đubrivo.
Ali ako ne želite da potrošite celo jaje, ne morate! Umesto čitavog jajeta možete koristiti i ljuske koje su takođe bogate kalcijumom, kiseonikom i fosfornom kiselinom – svim bitnim materijama koje podstiču rast biljaka.
Već za dan-dva videćete benefite i vaša biljka će izgledati lepše i zdravije i više vam neće pasti napamet da kupujete skupa veštačka đubriva – kažu baštovani. Sledeći put kada budete spremali omlet ili palačinke – umesto da bacite ljuske, iskoriste ih i njima nahranite svoje cveće! A ako imate veliki vrt u koji često zalaze ptice, možete po vrtu pobacati zdrobljene ljuske jaja jer će i njima dobro doći!
Naime, ptice koje posećuju naše vrtove često imaju manjak kalcijuma i jedu male komadiće ljuske jaja koje im nadoknađuju nedostatak kalcijuma. Već samo iz tog razloga vredi rasuti zdrobljenu ljusku jajeta po vrtu, piše Najžena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top