Uncategorized

OD OVOG RASTVORA STRŠLJENOVI ODMAH PADAJU MRTVI: Potrebno vam je samo DVA SASTOJKA koja već imate i flaša

Dolaskom vrelih dana, povećao se broj insekata, a poseban problem predstavlja invazija stršljenove. Ljudi osmišljaju razne stvari kako bi ih se riješili.
Postoje mnoge metode, a izdvojili smo neke od prirodnih koje će vam pomoći u ovome.

Prirodne metode tjeranja svih vrsta insekata iz vašeg doma
Trik poslije kod stršljenovi padaju
Na plastične flaše zalijepite samo dvije stvari koje u kombinaciji djeluju ubitačno na leteće napasti – ljepak za hvatanje miševa i slatko od voća.

Ne pušite dok prskate
Pri prskanju hemijskim preparatima pazite da ne udišete njihove plinove, zaštitite kožu i nemojte pušiti dok prskate. Pazite i da ne dođu u dodir s hranom.

Pranje rublja na visokoj temperaturi
Broj grinja koje žive u prašini smanjićete redovitim usisavanjem. Pranje posteljine na temperaturi od 60 stupnjeva takođe ih uništava.

Moljci vole i kuhinju
Zimsku odjeću prije spremanja u ormar dobro operite i osušite te u ormar stavite malo lavande. Da obeshrabrite kuhinjske moljce, zatvarajte namirnice u staklene ili plastične posude.

Na muhe crvenom muholovkom…
Komarci ne mogu podnijeti miris lavande, limunastog eukaliptusa, cedrovine, čajevca, karanfilića i citronele. Ali ako uveče ostavite upaljeno svijetlo i otvoren prozor, zavući će se u kuću čak ako im tamo ne miriše.
Najsigurnije rješenje su mrežice na prozorima, a korisno je i riješiti se ustajale vode – onu u zdjelicama za kućne ljubimce i kupkama za ptice trebalo bi mijenjati barem dvaput na tjedan, a iz vrta ukloniti predmete koji skupljaju kišnicu. Komarci su najaktivniji ujutro i uvečer za razliku od muha koje su u to doba “pospane”, pa ih je lakše pogoditi muholovkom.
Bolje je gađati malo iznad nego po sredini jer muve na opasnost reaguju tako da polete uvis. Najbolje su crvene muholovke zato što muhe slabo vide tu boju.

Stenice se vraćaju
Stjenice su aktivne noću, a njihovi ugrizi izgledaju poput osipa. Posljednjih se godina ponovno pojavljuju u razvijenim zemljama. Vrlo ih se teško riješiti, pa je to najbolje prepustiti stručnjaku.

Mreža je najbolja zaštita
Mreža na prozoru izrazito je korisna jer spriječava ulazak ne samo komaraca i muha nego i skakavaca, kojih se inače teško riješiti drugim metodama.

Ne dirajte jelenke jer vam neće naškoditi
Jelenak se hrani trulim voćem i ne izaziva štetu. U nekim je zemljama i zaštićen jer mu se broj smanjuje. Pokupite ga na papir i izbacite iz kuće.

Bubauše ne idu u uho
Verovanje da se bubauše zavlače u uvo urbani je mit. One su bezopasne, a u vrtu reguliraju broj štetnih kukaca. U kuću ih privlači prolivena voda.


Temeljito usisavanje uklanja muhe
Muhe u kuću ulaze na leđima ljubimaca, pa ih redovito četkajte i perite. Ako se buhe zavuku u tepih ili tapacirani namještaj, potrebno ga je temeljito usisati.

Roštilj bez komaraca
Želite li da spriječite da vas komarci gnjave dok uživate u roštilju na otvorenom, bacite na ugljen grančicu ružmarina ili kadulje. Miris gorućih aromatičnih biljaka odbiće krvopije.

Muhe mrze eukaliptus
U gazu zamotajte metvicu, lovor, klinčić ili bosiljak i obesite kraj otvorenih vrata. To će odbiti muhe. Ili uzmite vatu koju ste nakapali eteričnim uljem eukaliptusa.

Pridržavajte se uputa na insekticidima
Odlučite li se za neki komercijalni pripravak protiv buba, strogo se pridržavajte uputa. Većina sredstava opasna je za ljude i kućne ljubimce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)