Misteriozni virus “pokosio” Srbiju: Svi se čude šta im je, a niko ne zna odgovor!

Užasni bolovi u grlu, promuklost, gubitak glasa blaga, temperatura, malaksalost su neki od simptoma koji danima unazad muče građane Srbije.
Većina je zabrinuta da li se radi o nekom novom virusu koji se pojavio ili je COVID19 počeo da daje drugačije manifestacije? Odgovor je “ne” u oba slučaja, jer u pitanju je miksovana infekcija.
Prema riječima stručnjaka, koji su u razgovoru za Blic objasnili nastalu situaciju, iako je ljetnji period rezervisan za stomačne viruse i dalje je u opticaju virus koji umije da napravi slične probleme.
Kod većine građana su, naime, još prisutne respiratorne infekcije miješanog tipa, respiratorni virusi, enterovirusi, dok bakterije pneumok, streptokok i stafilokok i kod djece i kod odraslih mogu da izazovu promuklost.
Ljiljana V. iz Beograda, otkriva da već deset dana muku muči sa grlom, kao i da je sve krenulo iznenada praćeno sa blagom temperaturom. Ona otkriva da sve traje više od sedam dana.
“Prvo je počelo grlo da me boli, zatim sam ostala bez glasa, imala sam temperaturu neku blagu, bole me zglobovi i ramena. Uzimala sam dva dana vitamine i minerale misleći da je virus, ali kako je stanje ostalo nepromijenjeno onda sam dobila antibiotik.
Ljekar kaže da je u pitanju miksovana infekcija, ali definitivno je nešto zarazno jer sada i moj sin ima taj isti problem. Ljekar mi je savjetovao da ponovimo laboratoriju jer iskreno, nikada nisam bila ovoliko dugo bolesna”, kaže Ljiljana.
Također i Ana J. objašnjava da se suočila sa sličnim tegobama, bolovima u grlu, gubljenjem glasa, a to je sve bilo praćeno blagom temperaturom. U njenom slučaju mučenje je trajalo pet dana, ali se kasnije pojavio i stomačni virus.
“Prvo me je boljelo grlo nekoliko dana, a onda sam ostala bez glasa. Uzimala sam vitamine i minerale i dosta tečnosti, kao i voća i povrća. Pastile su mi pomogle da malo ublažim bol, ali trajalo je nekih nedjelju dana. CRP je bio oko 11, što nije daleko od normalne, jer je u redu do 5. Neka blaga temperatura do 37,5 je sve vrijeme bila prisutna. Čim se to završilo, krenuo je stomačni virus pa sam još pet, šest dana ležala. Ljekari kažu da sada osim stomačnog ima još uvijek i tih miksovanih infekcija i da to nema veze sa koronom”, dodaje sagovornica Blica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top