Uncategorized

Košta MANJE OD 2 MARKE, a nema boljeg sredstva za KOMPLETNO ČIŠĆENJE KUĆE: Evo kako da ga koristite u domaćinstvu, nije ni sirće ni soda bikarbona!

Svi imamo sredstva u kući koja uopšte ne koristimo, a koja zapravo mogu biti veoma korisna. Jedno od takvih supermoćnih sredstava je upravo hidrogen peroksid. Samo jedna bočica hidrogena može biti korisnija nego što mislite, a ovo su neki od najinteresantnijih načina upotrebe.
Hidrogen se uvek smatrao putpuno bezbjednim i prirodnim antiseptikom. Pored toga što nije skup, takođe je visokoefikasno sredstvo koje bi trebalo da ima svako domaćinstvo.
Čisti bakterije sa hrane
Jedan od najboljih načina da uklonite neke mikroorganizme koji izazivaju bolesti s kore voća i povrća jeste pomoću troprocentnog hidrogena.
Napravite mešavinu od jednakih količina vode i ovog hidrogena i potopite voće i povrće. Ostavite da stoji 10 minuta, pa isperite čistom vodom.
Ispiranje usta
Mnoga sredstva za ispiranje usta sadrže u sebi hidrogen, pa zašto ga onda ne biste upotrebili u tu svrhu kad je jeftiniji?
Pomiješajte jednake količine troprocentnog hidrogena i vode, te koristite za ispiranje usta isto kao kupovno sredstvo. Osim dezinfekcije, još jedna korist je što će vam malo prosvetliti zube.

Čisti staklo
Kada vam nestane sredstvo za čišćenje stakla, upotrebite hidrogen. Uzmite papirni ubrus, isprskajte ga troprocentnim vodonik-peroksidom, pa oribajte ogledalo.
Ukloniće sve mrlje, čak i one najupornije, a ogledalo će zasijati kao da je novo.
Izbjeljuje veš
Bijele krpe, stolnjaci, čarape i majice vremenom dobiju žućkastu boju.
Povratite im bjelinu i sjaj tako što ćete u mašinu za veš, u ciklus za ispiranje, umjesto sredstva za izbeljivanje tkanina sipati pola šolje hidrogena.
Čisti frižider
Kada sređujete frižider, izvadite iz njega sve namirnice, pa ga poprskajte hidrogenom.
Ostavite da stoji 15 do 20 minuta, a onda ga obrišite čistim sunđerom. Lako ćete ukloniti fleke, a nestaće i neprijatni mirisi. Isto možete da uradite i s mašinom za sudove.
Uklanja buđ
Kao što je već rečeno, hidrogen ubija bakterije, ali takođe otklanja i gljivice kao što je buđ.
Zato uzmite bocu sa vodonikom i poprskajte svoje kupatilo, podove, zidove, pa čak i zavjesu za tuš.

(Stil)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)