Uncategorized

NASULA JE KAŠIKU SODE U KANTU ZA SMEĆE:Već nakon 10 minuta desilo se čudo, sad to radi svaki put

Soda bikarbona može vam olakšati svakodnevne poslove, a ima mnogo namjena u domu za koje vjerojatno niste ni znali.
Pripremite se da vas oduševe neki doista impresivni primjeri kako koristiti ovu namirnicu u svom domu.

  1. Sredstvo za čišćenje hladnjaka Baš kao i vaša mikrovalna pećnica, hrana koja dolazi u hladnjak i izlazi iz njega često za sobom može ostaviti neugodne mirise. Hrana je mjesto gdje se bakterije razmnožavaju. Ponovite postupak tako da stavite malo sode bikarbone u malu posudu u hladnjak i povremeno miješajući. Svakih nekoliko tjedana ovu otopinu treba promijeniti. Vaš hladnjak također treba očistiti sodom bikarbonom i vodom.
  2. Sredstvo za čišćenje cipela Smrdljive cipele više neće biti problem. Pitate se je li istina da koristite sodu bikarbonu kako biste se riješili mirisa tijela i neugodnih mirisa cipela? Odgovor je, naravno, potvrdan! Stavite dva komada tkanine zajedno, dodajte žlicu sode bikarbone i stavite ih u cipele nekoliko dana. Problem će nestati.
    3.Čišćenje kante za smeće Posudu za smeće isperite toplom vodom i pola žličice sode bikarbone. Ostavite desetak minuta, zatim je prelijte octom i promatrajte kemijsku reakciju. Nakon nekoliko minuta isperite čistom vodom.
  3. Izbjeljivanje zubi Ako si ne možete priuštiti kozmetički stomatološki zahvat, pušenje, određena hrana i topli napici mogu obojiti vaše biserne bjeloočnice. To je u redu. Operite zube kao i obično pastom od pola žličice sode bikarbone i malo vode. Mrlje će početi nestajati. Pokušajte nekoliko dana zaredom ako ovo odmah ne uspije; trebali biste početi vidjeti rezultate.
  4. Insekti Nanesite sodu bikarbonu na zahvaćena područja, ponavljajući po potrebi. Vidjet ćete kako će postajati sve manji i manji dok potpuno ne nestanu.
  5. Sredstvo za čišćenje mikrovalne pećnice Očistite mikrovalnu pećnicu kuhinjskom spužvicom i pastom od sode bikarbone, a zatim temeljito isperite toplom vodom. Kad to učinite, neće biti nikakvih posljedica i smrada štetnih kemikalija.
  6. Roštilj istrljajte pastom od sode bikarbone i isperite kako biste ga lakše očistili. Iznenadit ćete se koliko ga je jednostavno ponovno očistiti.
  7. Čistač i osvježivač za ormar Kako iz kuhinje prelazimo u spavaću sobu, ormar postaje jedan od dijelova koji se s vremenom pomalo gubi. Iako svoju odjeću perete na isti način kao i svi ostali, uvijek možete koristiti dobro čišćenje s vremena na vrijeme. Stavite malo sode bikarbone u malu posudu i spremite je u ormar, baš kao što ste učinili s mirisom u hladnjaku. Kada izvučete jedan od svojih omiljenih kaputa ili jakni kao rezultat ovoga , neće imati taj čudan miris. Uzmi i idi!
  8. Nakit Vaši dijamantni prstenovi bit će jedna od vaših najvrjednijih i najskupljih stvari. Nažalost, unatoč svojoj vječnoj prirodi, dijamanti mogu brzo izgubiti sjaj ako se redovito ne čiste. Stoga bismo ih trebali održavati čistima i sjajnima, zar ne? Je li to istina? Kako to učiniti: Koristite sodu bikarbonu i toplu vodu kako biste sami napravili sredstvo za čišćenje nakita kod kuće. Upotrijebite ovu mješavinu za natapanje nakita. Vaš će nakit blistati kao da ste ga upravo kupili novog.
  9. Održavajte zavjesu za tuširanje čistom Vrlo malo ljudi je svjesno da mijenjanje zavjese za tuš kad god se zaprlja može biti štetno za vaše zdravlje! Većina je izrađena od PVC-a, koji može biti štetan za vaše zdravlje jer ispušta otrovne pare. Stavite u perilici rublja, po mogućnosti s nekoliko ručnika, prije nego što izjurite kupiti novi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)