Uncategorized

BEOGRAĐANI TURISTIČKI DOŠLI U ZENICU, KADA SU SE VRATILI IZ ŠETNJE ZATEKLO IH… Pogledajte kakva im je poruka ostavljena na parkingu!

Zenica, grad u Bosni i Hercegovini koji je nedavno ugostio porodicu iz Beograda koja je donijela odluku da posjeti Bosnu i Hercegovinu, donijela nam je nevjerovatnu priču o dobroti i humanosti.
Ova porodica je prošla kroz događaj koji će pamtiti do kraja života i koji će ih vjerovatno još više približiti ovom zadivljujućem narodu i njegovim ljudima.
Marijana i Teodor, njihovi supružnici, i njihova djeca iz Beograda posjetili su Zenicu u okviru svoje turneje po Bosni. Prošetali su kako bi vidjeli sve što Zenica nudi nakon što su automobil parkirali na jednom od parkinga u centru grada. Međutim, kada su se vratili do svog automobila, ostali su zatečeni iznenađenjem.
Oni su očekivali da dobiju kaznu za parkiranje kada se vrate iz duže šetnje zbog preplaćenih parkinga. Međutim, umjesto kazne, otkrili su ljubaznu notu skrivenu iza prednjeg brisača, što je bilo potpuno neočekivano. Neidentifikovana osoba donijela je opreznu odluku da interveniše kada je shvatila da bi njihov automobil mogao biti kažnjen.
Umjesto da plati kaznu, ta dobra osoba je odlučila da plati dnevni parking! Ljubazan čin stranca koji ih je spriječio da plate kaznu i omogućio im da nastave istraživati Zenicu bez brige o parkingu zaprepastio je jednu beogradsku porodicu.
Dozvolite da vam nešto pokažemo. Zenica je također bila na putu jer smo donijeli porodičnu odluku da krenemo na kratko putovanje kroz Bosnu. Nakon parkiranja, prošetali smo gradom. U Zenicu smo stigli oko 13:00 sati, suprug je platio dva sata parkinga, i toliko nam se svidjelo da smo ostali mnogo duže i potpuno zaboravili na parking i da smo morali platiti više vremena. U trenutku kada smo se vraćali do vozila, samo smo se malo prije nego što smo došli do vozila prisjetili da smo zanemarili doplatu za odlazak i da smo očekivali kaznu. Da je nešto kazna, uvjerili smo se kada smo to vidjeli iza prednjeg brisača dvadesetak metara dalje. U svakom slučaju, dočekala nas je izuzetno šarmantna poruka. Da bi nas, vjerovali ili ne, spriječili da dobijemo kartu i platimo cjelodnevno parkiranje, neko je sigurno primijetio da neko iz parking servisa želi da nam ispiše kartu. Šta da kažem? Ako neće pare, žao mi je što nam nije ostavio kontakt, ali ne, nije ništa ostavio kao kontakt. Marijana i Teodor, zajedno sa svojom decom iz Beograda, žele da mu se zahvale ako nekim čudom ovo sada pročita. Divni ljudi Bosanci! – Saopštenje ove porodice.
Mnoge je dirnula ova priča o neplaniranoj ljubaznosti i solidarnosti, koja se brzo proširila društvenim mrežama. Ovaj čin ljubaznosti dobio je oduševljene komentare i pozitivne priče pojedinaca.

Šta kaže komad papira?
“Izvinite, prijatelj ili dva. S obzirom da ste iz Srbije, nisam verovao da bi vaš beg trebalo da pokvari malo tereta. Platio sam ceo dan parkinga jer ste zaboravili da platite parking Odupirao sam se zahtjevu parking servisa da vam izda kartu. Uživajte u Zenici dragi prijatelji”, kaže Crna-hronika.info.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)