Uncategorized

NE PRITISKAJTE OVO DUGME NA VEŠ MAŠINI: Upropastićete odjeću, većina vas tu GRIJEŠI

Kada smo u žurbi, brzo pranje nam se čini kao sjajna opcija. Ipak, sada je otkriveno da ako u mašinu ubacimo neke krupnije stvari, mogli biste imati velike štete.
Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba pomenutog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine. Ukoliko perete odeću napravljenu od laganijih materijala- tada i možete da se koristite program za brzo pranje, ali ne često.
Kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.
Kada mašina radi veoma brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da “lupa” i da se pomera – objasnio je.
Kako kaže, taj program se koristi samo za lagane tkanine, koje ne upijaju dosta vode.
Međutim, ukoliko treba da operete peškire, pamučne stvari (koje po pravilu predstavlaju preveliko opterećenje za uređaj), onda je jedan drugi program mnogo bolja opcija.
Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, a koji obično traje oko dva i po sata. Zatim, pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno opere, a da ne trpi dodatno opterećenje – oobjasnio je majstor Vejds.

(Espreso/Republika)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)