ZAČEPILA VAM SE WC ŠOLJA – EVO ŠTA TREBATE URADITI: Toliko je lako da nećete vjerovat svojim očima, KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI?

0

Samo zasučite rukave i slijedite uputstva…
Ribanje kupatila ne raduje nijednu domaćicu. To zna da bude izuzetno naporan posao, a još ako se dogode i neke nepredviđene situacije, onda sve to postaje noćna mora! Sigurno vam se bar jednom u životu dogodilo da vam se WC-šolja zapuši i tom prilikom ste postavili sebi pitanje – kako je otpušiti, a da ne morate da zovete majstora?
Ne budite očajni, već se bacite na posao. On svakako jeste neprijatan, ali riješićete problem bez troškova, poziva, čekanja majstora i mnogih drugih peripetija. Postoji nekoliko načina da sami otpušite šolju u kupatilu i mi vam ih otkrivamo!
Tečni sapun u kombinaciji sa sodom bikarbonom je jedan od vrlo efikasnih načina. Proces pripreme izgleda ovako: kofu napunite toplom vodom do kraja i rastvorite nekoliko kašičica sode bikarbone. Prvo dolijte u WC-šolju tečni sapun, a potom dodajte rastvor koji ste napravili. Voda će se povući, a vi se nećete ni sjećati da ste imali ovaj neprijatni problem.
Odvodi tuš-kabina ili kada se vrlo lako začepe u domaćinstvu u kom žive osobe s dugom kosom, kućni ljubimci ili pak mala djeca. Začepljen odvod je vrlo neprijatna situacija, a sva sredstva koja možete kupiti su prilično skupa i štetna za cijevi. Njihova česta upotreba može dovesti do pucanja odvodnih cijevi. Mi nudimo rješenje koje će dati potpuni odgovor na pitanje kako otpušiti kadu.

Mješavina:
soda bikarbona
sirće
so
voda
Način pripreme
Pomokešajte identične količine soli i sode bikarbone u jednoj posudi. Sipajte ovu mešavinu u odvod. Na nju dolijte prethodno zagrejano sirće (jedna šoljica sirćeta). Sačekajte nekoliko minuta da hemijska reakcija započne svoj proces. Nakon što ste malo sačekali, pustite vruću vodu da teče u odvod dok se on u potpunosti ne očisti.

Više namirnica u kombinaciji sa sodom bikarbonom
Za otpušavanje WC-šolje možete koristiti sodu bikarbonu u kombinaciji sa limuntusom. Rastvorićete ih u toploj vodi, sipati u šolju i sačekati da deluje. Pored ovoga, u kombinaciji sa sodom možete koristiti i so i sirće. Isti je postupak, njih treba razmutiti u vodi i sipati u šolju. Ona bi ubrzo, nakon što rastvor djeluje, trebalo da se otpuši.
Tokom primjene ovih trikova obavezno nosite rukavice i vodite računa da vam tečnost ne prsne na kožu, posebno na lice
Koreanci vrlo često za otpušavanje WC-šolje koriste foliju ponktu. Danas je postala sve popularniji metod na zapadu. Ovaj način u potpunosti uspjeva da sanira problem, ali vjerovatno ste se zapitali gde da nabavite takvu foliju. Ne brinite, dobro će vam poslužiti i najobičnija plastična folija kojom ćete oblijepiti suvu ivicu šolje u mnogo slojeva. Jednostavno, podignite dasku i otvor šolje dobro obmotajte prozirnom folijom u nekoliko slojeva. Zatim pustite vodu, pritisak koji nastane podići će vodu i foliju. Vi je tada rukama pritisnite ka dole, tako ćete napraviti dodatni pritisak i papir bi trebalo da ode kroz odvod.
Od žičanog ofingera napravite spravu za otpušavanje odvoda
Ovo je jednostavna metoda, a zapravo vrlo efikasna. Žrtvujte jedan žičani ofinger za odjeću, rasformirajte ga i ispravite najviše što možete. Kada ste dobili donekle ravnu žicu, na jednom kraju napravite malu udicu – savijte je. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite “pecati”. Nećete vjerovati šta je sve moguće izvući na taj način. Kada zaključite da ste dosta toga izvadili, operite žicu (i sačuvajte za drugi put) i u odvod pustite vruću vodu.
Topla voda i deterdžent za sudove
Sipajte u šoljicu za kafu deterdžent za sudove i dolijte u WC-šolju. Kako ste to odradili, pripremite kofu vrele vode. Napunite WC-šolju do kraja toplom vodom. Sačekajte nekih pola sata da deluje, primetićete kako se voda lagano povlači. Ukoliko se voda nije povukla do kraja, ponovite još jednom čitav proces i sačekajte da deluje. Kada se voda u potpunosti povukla, možete pustiti vodu iz vodokotlića.

Novi.ba/Republika.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)