Uncategorized

KAKO DA PROCVJETA ŽENSKA SREĆA – MAGIČNA BILJKA KOJA PRIVLAČI U DOM SAMO DOBRO: Evo šta treba da uradite – jednostavno je

Kako da biljka ženska sreća procvjeta – tajna je u pravilnoj njezi!Sobne biljke oplemenjuju svaki prostor i čine ga življim, prirodnijim, ljepšim, a jedna od omiljenih biljaka je spatifilum, poznatiji po nazivu “ženska sreća”.
Prema vjerovnaju, spatifilum je pokazatelj ženske sreće, privlači u dom dobru enrgiju, razumijevanje, ljubav među partnerima, čisti od negativnih vibracija, ali i usamljenim srcima donosi novu ljubav u život. Vjeruje se i da cvijet donosi posebnu sreću u dom, a šta učiniti da procvjeta?
Cvijet ove divne biljke je bijeli, nježan i elegantan, i izdvaja se među masovnim tropskim zelenim listovima spatifiluma. Kako bi procvjetala, važno je da biljku redovno presađujete. Ako se ne presađuje redovno, skoro svake godine, “ženska sreća” stari i prestaje da cvjeta. Odrasla biljka mora biti presađena dijeljenjem korijena.
Da bi biljka obilno cvjetala, pri presađivanju joj je potrebna nova, sveža hranljiva zemlja sa biohumusom. Stara zemlja ne obezbjeđuje odgovarajuću količinu korisnih elemenata koji su neophodni za obilno cvjetanje.
“Ženska sreća” voli veoma jako osvjetljenje. Najbolje mjesto za postavljanje saksije sa spatifilumom jeste na ili blizu prozorske daske. Poželjno je da to bude južna ili istočna strana. Nemojte je saditi u veliku saksiju, jer korijen voli da bude “zbijen”. Ovo je biljka koja voli vlagu. Ako je u prostoriji suh vazduh, potrošiće mnogo energije da preživi, a za cvijet neće izbiti. Zato se postarajte da u prostoriji postoji dovoljna vlažnost vazduha.
I za kraj, neophodan sastojak je ljubav. Njegujte “žensku sreću” sa puno ljubav i ona će vam sigurno podariti čaroban bijeli cvijet.

(Sensa)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)