Sve ste isprobali ali komarci vam i dalje dosađuju: 0vako ćete ih sigurno otjerati

0

Tokom toplih dana neizbježna je pojava raznih insekata. No, zaboravite sprejeve i različita kemijska sredstva jer su opasna i za nas, okoliš, kućne ljubimce… Pokušajte s provjerenim eko-receptima.
Valja znati da kukci vole prljavija okruženja, posebno ih privlači miris hrane. Stoga kuhinju treba držati čistom, a hranu pravilno skladištiti. Tako izbjegavamo najezde mrava, žohara, muha…
Drugo važno pravilo je – bolje spriječiti nego liječiti. Dakle, preduhitrimo ih! Kad otkrijte kolonu mrava, prvo detaktirajte otkuda dolaze, a onda njihov put pospite mljevenom kafom, s nekoliko kapi limuna ili cimetovog praha.
Korisne su i kriške krastavca, paprike i sušene metvice.
Na prozorske daske i balkone postavite kore narandže ili limuna i napunite ih s klinčićima: miris koji se širi prostorom nama je ugodan, a većinu insekata odbija, piše Living.hr.
Da biste se riješili komaraca maknite sve posudice (i druge različite predmete) u kojima se može zadržavati voda. Zasadite biljke koje ih tjeraju, na primjer, pelargonije, bosiljak i metvica…
Te biljke rastjerat će komarce, ali i brojne štetnike koji vole napadati vrt.
Ne zaboravite eterično ulje citronele: razrijedite ga u vodi pa s dobivenim losionom poprskajte lončanice, prozorske klupice i, zašto ne i kožu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)