Uncategorized

DA LI SU VAM PROZORI CIJELI DAN ZATVORENI KAD JE NAPOLJU VRUĆINA:Stručnjaci otkrili, evo šta se može desiti

Širenje u temperaturnim uvjetima je pravilnije korištenje hlađenja. No, što učiniti kada nemamo hlađenje?
Je li bolje ostaviti otvorene ili zatvorene prozore tijekom cijelog dana?
Osjećaji su izolirani. Neki kažu da je poželjno previše otvoriti prozore i pustiti onoliko zraka koliko se razumno može očekivati, dok drugi smatraju da je pametnije držati prozore zatvorenima da biste se zaštitili od mučnog intenziteta. Konačno, odluka se u osnovi oslanja na individualne sklonosti.
Temeljno pitanje je, je li štetno imati prozore zatvorene iz dana u dan?
Standardna ventilacija prostorija važna je u bilo koje doba godine
Istraživanja pokazuju da kvaliteta zraka, osobito u skromnijim prostorima (radnim prostorima, čak i sobama!) brzo pada. U pregledu koji je promatrao kvalitetu zraka u prostoriji, općenito govoreći, namjerne razine CO2 u biti su premašile predložene vrijednosti. Ponekad su ovisili o 75% više!
Loša kvaliteta zraka nepovoljno utječe na vaš odmor, ali dodatno onemogućuje vaše opće blagostanje i prosperitet, radnu produktivnost i fokus.
Stručnjaci s Medicinskog sveučilišta u New Yorku usredotočili su se na posljednje dvije stvari. Točnije, okupili su 24 zdravo odrasla čovjeka u zatvorenoj sobi i isprobali njihovu sposobnost da se izbore s različitim stupnjevima koncentracije ugljičnog dioksida. Istražujući dobivene rezultate, stručnjaci su otkrili da visoka koncentracija ovog plinovitog benzina u biti skraćuje psihološke cikluse radnika.
Za referencu: stupanj ugljičnog dioksida izvana je oko 380 za svaki milijun čestica, ali razina unutra može biti puno viša (zbog disanja) – u prepunim radnim mjestima ili sobama za sastanke, razina često dostiže 1000, a neki od vrijeme čak 3000 za svaki milijun čestica, kažu znanstvenici.
Očito, ne bismo trebali zaboraviti da su različite kontaminacije dostupne u zraku, niti način na koji veća vlažnost zraka čini intenzitet znatno neugodnijim, što također može otežati praćenje fokusa.
Što se najčešće sugerira u intenzitetu?
S obzirom na sve navedeno, kuću ili stan treba u svakom slučaju provjetravati uokolo kada se temperature penju. Zatvaranje prozora i spuštanje roleta tijekom dana naprosto je privlačno kada nema nikoga kod kuće.
U slučaju da veći dio dana izgorite u svom domu, većina stručnjaka predlaže otvaranje prozora nekoliko puta dnevno (svaki otprilike 5 minuta), u svakom slučaju, kada je vani iznimno vruće. Idealno je napraviti propuh i nakon toga brzo zatvoriti prozore kako biste se zaštitili od žestine.
U trenutku kada nas zahvati val intenziteta, idealno je provjetravati u ranim, ali svježim jutrima iu kasnim noćnim satima, ali dodatno tijekom večeri. U različitim razdobljima, poželjno je držati prozore zatvorene, posebno one postavljene za usklađivanje dnevnog svjetla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)