Efikasan sastojak iz kuhinje, a nije soda bikarbona: Evo kako da očistite zagorjelo posuđe za tili čas

0

Primjenom ovog trika uštedjećete vrijeme i zagorjeli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, uvijek će biti blistavo čisti.
Čak i najvičnijima u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništen sud, tvrdokorne mrlje, koje djeluju da se nikada neće oprati.
Tada većina pribegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvijek, rješenje se nalazi tamo gdje je i problem nastao – u vašoj kuhinji.
Iako je soda bikarbona višenamensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primjenu ima i u domaćinstvu kada je riječ o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorele tragove hrane na posuđu.
Riječ je o prašku za pecivo.
Dakle, sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali sud koji je zagoreo, jeste jedna kesica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.
U zagorjeli sud sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagoreli delovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namenskom četkom za pranje sudova.
Ukoliko ne uspijete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.
Primjenom ovog trika uštedećete vrijeme i zagorjeli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, a uvijek će biti blistavo čisti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)