UBACITE OVO U RERNU I UJUTRO ĆE BITI ČISTA: Superbrzi trik koji uklanja masnoću bez ribanja

Kako očistiti rernu šporeta bez agresivnih hemijskih sredstava i sati ribanja? Vrlo jednostavno!
Postoji mnogo zanimljivih i vrlo jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da se riješite tvrdokornih masnoća bez preteških hemikalija, a jedna tiktokerka predstavila je svoj metod, koji podrazumijeva da se pećnica ne riba, i oduševila svoje pratioce.
Zašto soda bikarbona i sirće tako dobro čiste zajedno?
Soda bikarbona je, zapravo, natrijum-bikarbonat, a u kombinaciji sa alkoholnim sirćetom čini da uspešno “manipulišemo” molekulima. Soda je sasvim suprotna od sirćeta, iako je oštrija od njega, i deluje tako što “rastvara organsku materiju”, kaže profesorka hemije na Državnom univerzitetu u Oregonu Mej Niman.
Sirće i soda bikarbona se nalaze na suprotnim stranama pH skale, odnosno mjere koliko je neka supstanca kisela ili bazna. Kao bazna, soda bikarbona rastvara organska jedinjenja koja čine prljavštinu, masnoću i sl, a mineralna struktura njenih čestica obezbjeđuje nježno čišćenje bez ogrebotina.
Kao kiselina, sirće dalje razlaže minerale, a kombinovanje ovih sastojaka daje nevjerovatne rezultate! Kada se soda bikarbona pomiješa sa sirćetom, kiselina razgrađuje sodu bikarbonu, oslobađajući gas ugljen-dioksida, koji pomaže da se nečistoća u potpunosti ukloni.

Kako očistiti rernu sodom bikarbonom i sirćetom?
Sastojci:

pola šoljice sode bikarbone
jedna kašika deterdženta za pranje sudova
malo vode
kašika sirćeta
Kako se koristi?
Nanesite ovu smjesu na zidove rerne i ostavite da djeluje preko noći. Sutradan samo uzmite krpu i brišite pećnicu sve dok ne uklonite mešavinu u potpunosti, a zatim je prebrišite krpom natopljenom sirćetom.


novi.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top