ŽENE U MENOPAUZI TREBA DA JEDU OVU NAMIRNICU, ISTOPIT ĆETE SALO: Snižava šećer i holesterol, smanjuje apetit!

0

Ova namirnica pomaže da smršate – posebno se preporučuje ženama u menopauzi! Tajna je u superzdravoj keto namirnici – avokado!
Mnogim ženama je teško da kontrolišu težinu tokom menopauze. Mnogi misle da je stvar u lošoj ishrani i nedostatku vježbanja, ali zapravo hormonalne promjene mogu jednako negativno djelovati na figuru. Kada nivo estrogena i progesterona počne da opada, povećava se rizik od dobojanja na težini.
Zdrava i izbalansirana ishrana, fizička aktivnost i detoksikacija su ključne za sprečavanje gojaznosti. Postoje namirnice koje treba izbjegavati, poput šećera, masne i previše slane hrane, brze hrane itd… Ali, postoje i one koje se posebno preporučuju i mogu pomoći u procesu mršavljenja. Jedna od njih je moćni avokado.
Jedan srednji avokado ima 234 kalorije, sadrži mansoće, ali to ne znači da ćete se konzumiranjem ove supernamirnice ugojiti. Ovo voće ima savršenu kombinaciju vlakana i masti, a istraživanja ukazuju da ćete nakon konzumiranja avokada dugo biti siti i smanjiće vam se apetit.
Studija zaključuje da ljudi koji jedu avokado imaju tendenciju da jedu manje tokom dana i unose manje kalorija kada jedu avokado za ručak, što rezultira gubitkom težine. Takođe, avokado se smatra namirnicom koja može da balansira estrogen.
U avokadu postoji šećer koji se zove manoheptuloza, a ovaj šećer pomaže u načinu na koji vaše tijelo koristi insulin – podstiče da se smanji insulinska rezistencija. Dakle, u suštini avokado je savršena kombinacija masti, vlakana i ugljenih hidrata na biljnoj bazi koja signalizira vašem tijelu da sagorijeva više masti.
Ovaj prirodni proces sprječava tijelo da skladišti više masti. Umjesto toga, tijelo prelazi u režim sagorijevanja masti, zbog čega avokado nazivamo “keto namirnicom”
Osim mršavljenja, avokado je odličan za jačanje imuniteta, sadrži više kalijuma od banana, bogat je vlaknima, raznim vitaminima i mineralima, smanjuje holesterol i odličan je za zdravlje očiju i očuvanje vida.

Izvor: Sensa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)