Mit o tamnjenju kao zaštiti od sunčanih opekotina – Dermatolog 0TKRIVA pravilnu zaštitu od sunca

Preporučuje se da se konsultuje sa stručnjakom za kožu, kako bi se dobile dodatne smernice i saveti za održavanje zdrave kože tokom letnjeg perioda.
Dermatolog Dr. Ana Smit nedavno je iznela tvrdnju koja pobija mit da tamnjenje pre odlaska na odmor može sprečiti opekotine od sunca. U intervjuu za “The Sun”, dr. Smit objašnjava da postoji opasnost od oštećenja kože, čak i ako je tamnija, te da su zaštita od sunca i pravilna nega kože ključni faktori za sprečavanje opekotina tokom odmora na suncu.
Dr. Smit naglašava da mnogi ljudi veruju da će prethodno tamnjenje u solarijumu ili sunčanju na otvorenom pre odlaska na odmor pomoći u sprečavanju opekotina od sunca. Međutim, ona objašnjava da tamnjenje kože ne pruža adekvatnu zaštitu od UV zraka, koji mogu izazvati oštećenja na koži i povećati rizik od raka kože.Dermatolog upozorava da je opekotina od sunca ozbiljan zdravstveni problem koji može uzrokovati bol, crvenilo, perutanje kože i dugotrajne posledice poput starenja kože i povećanog rizika od raka kože. Ističe da su zaštita od sunca i pravilna nega kože ključni za sprečavanje opekotina.
Dr. Smit preporučuje korišćenje kvalitetnog sunčanog losiona sa zaštitnim faktorom SPF 30 ili više, koji treba naneti 30 minuta pre izlaganja suncu i redovno obnavljati tokom dana.
– Umesto toga, ključno je koristiti visokokvalitetne sunčane kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom i redovno ih nanositi tokom izlaganja suncu. Osim toga, važno je voditi računa o pravilnoj nezi kože, kao što su hidratacija i izbegavanje sunčanja u najintenzivnijem periodu dana – rekla je.
Zaštita od sunca treba da bude prioritet tokom odmora kako bi se sprečile opekotine, oštećenja kože i dugoročni zdravstveni problemi.

HABER.BA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top