BR0JSOV ČAJ LIJEČI BUBREGE I ŽELUDAC, U POTPUNOSTI ČISTI ORGANIZAM: Ali morate ga spremiti i konzumirati ovako (RECEPT)

0

Riječ je o biljnoj mješavini, koja se sastoji od nane, matičnjaka, kantariona i žalfije, a koji se različito priprema u odnosu na to za koji zdravstveni problem je namijenjen
Ako niste čuli za Brojsov čaj, krajnje je vrijeme da saznate nešto o ovoj “šoljici zdravlja”. Riječ je o biljnoj mješavini, koja se sastoji od nane, matičnjaka, kantariona i žalfije, a koji se različito priprema u odnosu na to za koji zdravstveni problem je namijenjen.
Već po sastavu je jasno da je Brojsov čaj neviđeno zdrav napitak jer se ne zna koji je od sastojaka zdraviji, a prije nego što objasnimo kako se pravi čaj, nekoliko riječi o ljekaru po kojem čaj nosi ime.
Rudolf Brojs je bio austrijski ljekar skromnog porijekla, koji je čvrsto vjerovao da priroda ima moć da potpuno izleči naš organizam. On je osmislio terapiju koja je sadržala čajeve i dijete, za koje je tvrdio da liječe od raka i brojnih drugih, invazivnih bolesti.
Sastav čaja
Brojsov čaj se sastoji od nane, matičnjaka, kantariona i žalfije, a postoji razlog zašto su baš te biljke sastojci.
Nana je veoma moćna u borbi protiv virusa i toksina u telu, kantarion ima antiseptička, analgetička i blaga sedativna svojstva, žalfija je takođe bogata antiseptičkim i esencijalnim uljima, kao i matičnjak, koji pomaže u borbi protiv toksina, virusa i bakterija.
Ovaj čaj pomaže kod problema sa bubrezima, želucem, u čišćenju organizma, ali je sjajan i za zdrave osobe, kojima pomaže u jačanju imuniteta.
Kako se pravi
Brojsov čaj, tj. njegove varijacije, pošto su sastojci različiti u odnosu na to za koje probleme je namijenjen, sprema se veoma jednostavno, ali je potrebno pratiti mjere sastojaka veoma precizno, da bi ovaj napitak imao što bolji efekat. Svaki čaj se pije nekoliko puta dnevno.

Brojsov čaj za imunitet
Potrebno:

– Kašika žalfije
– Prstohvat nane
– Prstohvat matičnjaka
– Prstohvat kantariona
Priprema:
U pola litre vode kuhajte tri minuta žalfiju, zatim skinite sa vatre, pa dodajte po prstohvat nane, matičnjaka i kantariona. Ostavite da odstoji poklopljeno deset minuta. Procedite i pijte polovinu ovog čaja pre doručka, a drugu polovinu popodne ili pred spavanje.

Brojsov čaj za bubrege
Potrebno:

– Preslica 15 grama
– Kopriva 10 grama
– Troskot 8 grama
– Kantarion 6 grama

Priprema:
Dodati po prstohvat mešavine ovih biljaka i preliti šoljom vruće vode, pa ostaviti da odstoji deset minuta. Nakon toga procediti i talog vratiti, pa ponovo preliti sa još dvije polje kipuće vode i kuvati još 10 minuta. Sve to procijediti u isti sud i pomiješati sa prethodno ocijeđenim čajem.

Brojsov čaj za detoksikaciju

Potrebno:
– Kašika žalfije
– Prstohvat kantariona
– Prstohvat nane
– Prstohvat matičnjaka.
Priprema:
Dodati žalfiju u pola litre ključale vode i ostaviti da vri još tri minuta. Nakon skidanja s vatre u tu vodu dodati po jedan prstohvat kantariona, nane i matičnjaka. Ostaviti poklopljeno 10 minuta, pa potom procijediti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)