Uncategorized

SMRAD IZ FRIŽIDERA ĆE NESTATI ZA TREN:Svi imate ovu namirnicu, a niste znali za ovu genijalnu caku

Provjerite koliko često i koliko često treba čistiti hladnjak.
Svakodnevno:

Ako nešto prolijete po hladnjaku, odmah to obrišite kako biste spriječili da se mrlja osuši. Prije nego stavite bilo što u hladnjak, provjerite je li čisto tako da obrišete čepove na staklenkama, bocama za preljev i pakiranju kečapa.
Svaki dan provjeravajte je li hrana zdrava:
U slučaju da vam se neka hrana pokvari, bacite je. Nikada ne stavljajte na police ništa što bi moglo curiti, poput kutije malina ili vrećice smrznutog mesa.
Svaki tjedan očistite vrata:
Krpom natopljenom vodom i malom količinom tekućine za čišćenje obrišite gornji dio hladnjaka i vrata, uključujući rubove. Koristite odgovarajući sprej za površine od nehrđajućeg čelika i obratite posebnu pozornost na područja oko kvaka. Sezonski: Očistite kutove vrata, gdje se mogu nakupiti mrvice. Za to će se koristiti topla voda i blagi deterdžent, a čistom krpom će se temeljito osušiti. temeljito čišćenje hladnjaka

Sezonsko:
Ispraznite sadržaj hladnjaka i isključite napajanje. Prije nego operete staklene ili rešetkaste police u hladnjaku, ostavite ih na sobnoj temperaturi.
Sezonski: Očistite unutrašnjost Za čišćenje unutrašnjosti hladnjaka možete koristiti litru tople vode i dvije žlice sode bikarbone. Nakon ispiranja vlažnom krpom, obrišite suhom, čistom krpom. To će očistiti hladnjak, ali i dodatno pomoći s uklanjanjem mirisa. Izbjegavajte korištenje sapuna ili deterdženta jer mogu ostaviti miris koji će hrana apsorbirati.
Ručnik namočen u sodu bikarbonu i vodu možete koristiti za uklanjanje tvrdokornih mrlja s polica vašeg hladnjaka. Ove dijelove treba potopiti deset minuta ili dok mrlja ne počne skidati, ako ostavite vrata otvorena. Ako je potrebno, ponovite.
Stavite police u kantu napunjenu otopinom tople vode i dvije žlice sode bikarbone. Prije nego što predmet vratite u hladnjak, temeljito ga osušite i izbjegavajte pranje u perilici posuđa.
Hranu treba čuvati u hermetički zatvorenim posudama kako bi se spriječilo širenje mirisa. Najbolji način za pohranjivanje ostataka je u ove posude. Ako se mirisi ipak šire, pokušajte staviti sodu bikarbonu na rub police, zatvoriti vrata i ostaviti je tamo dok miris ne nestane.
Stavite talog kave na pladanj i sve stavite na policu u hladnjaku dok miris ne nestane, to je još jedan način da ga se riješite. Ostali neugodni mirisi također će brzo nestati, uključujući miris kave. Može se staviti i aktivni ugljen na policu unutar hladnjaka s nižom temperaturom hlađenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)