Uncategorized

GENIJALAN I JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM CVIJEĆE NIKADA NE UVENE:Ne košta bukvalno ništa, sve već imate kod kuće

Proljeće je najbolja prilika da revidiramo svoje trijemove i dvorišta i pretvorimo ih u pustinjske vrtove za opuštanje, a cvjetanje je sasvim moguće kao najljepši ukras čiju veličanstvenost možemo cijeniti do kasne berbe.
VeC smo pisali o tome kako uzgajati begonije i zašto one donose radost, kao i kako muškate održati zdravim i bujnim. Sada ćemo vam pokazati trik uz koji vaše cvijeće nikada neće uvenuti.
Filteri za kavu sve su češći u kuhinjama, a mnoge domaćice nisu svjesne da mogu pomoći u sadnji i njezi cvijeća.
Učiniti ih korisnima za biljke nije teško: kao prvi korak stavite filtar za kavu na dno posude za cvijeće. Trebao bi se nalaziti između tla i drenažnih otvora posude, kroz koje obično otječe prljavština i voda. Prljavština će ostati u filteru dok voda prolazi kroz njega.
Kako može biti od koristi? Tlo redovito ometa otvore, cjelokupni ulaz viška vode, ali dodatno i prolaz zraka. Zbog toga se korijenje biljke može raspasti i na kraju uvenuti.
Vjerojatno ste čuli ili vidjeli kakvi se udarci postižu postavljanjem kamena na donji dio lonca. Slična je misao, ali kanali za espresso su lakši, jeftiniji i zauzimaju manje mjesta u posudama. Kako piše Opanak.rs, to znači i da u saksiji ima više zemlje, što će biljke cijeniti.
Filteri za kavu idealni su za drugačiji trik. Oni će zadržati vlagu svaki put kada zalijete svoje cvijeće jer su upijajući. Korijenje neće istrunuti jer vlage neće biti previše, tek toliko! Na ovaj način, u slučaju da ćete koristiti espresso kanale, nećete morati toliko često zalijevati biljku.
Štoviše, da zaključimo, kanali za espresso su vrijedni prilikom premještanja pogona. Spriječit će odvajanje zemlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)