ŽENA PODIJELILA TRIK I ODUŠEVILA SVE: Evo kako se čisti keramička ploča, zaboravite na kupovna sredstva – OVAKO ĆE BITI BLISTAVA I BEZ MRLJE (RECEPT)

0

Elegantni dizajn staklo-keramičke ploče izgleda kao da ga je lakše očistiti od tradicionalnih ploča. No, to nije baš tako pa vam zato u nastavku donosimo najbolje savjete kako ih najlakše očistiti

 1. Koristite komercijalne proizvode
  Komercijalni proizvodi za staklo-keramičke ploče najlakše je ugrabiti i koristiti. Mekani proizvod za ribanje, neabrazivna spužva i britva pomoći će vam da očistite ploču s lakoćom. Jednostavno našpricajte veliku količinu sredstva za čišćenje štednjak-ploče očistite jastučićem za ribanje. Spaljena područja, oko prstena plamenika, sastružite špatulicom.
 2. Napravite svoje vlastito sredstvo za čišćenje
  Ne trebate nužno kupovati komercijalna sredstva za čišćenje. Možete i sami napraviti sredstvo za čišćenje koje zahtijeva samo tri sastojka: deterdžent za suđe, sodu bikarbonu i vodikov peroksid. Jednostavno stavite deterdžent za suđe izravno na površinu ploče za štednjak. Pospite sodu bikarbonu, a zatim dodajte malo vodikovog peroksida. Uzmite spužvicu i nježno protrljajte i obrišite mrlju.
 3. Koristite četku
  Čvrsta četka za ribanje daje vam dodatnu snagu za uklanjanje i najtvrdokornijih mrlja. Drška vam daje polugu bez pritiska na ruke i zapešća. Također, četke za ribanje dobro djeluju s komercijalnim i domaćim sredstvima za čišćenje stakla.
 4. I vruć ručnik obavlja dobar posao
  Ova tehnika čišćenja ne može biti lakša. Pospite sodu bikarbonu cijelom površinom ploče za kuhanje. Na vrh sode bikarbone stavite vruć ručnik ili kuhinjsku krpu. Pričekajte 15 minuta, a zatim papirnatim ručnikom očistite površinu. Isperite i obrišite.
 5. Očistite male mrlje s lakoćom
  Ne čistite cijeli štednjak sa sodom bikarbonom ako je samo mali dio štednjaka prljav. Stara četkica za zube i pasta lako uklanjaju male mrlje. Ako nemate pastu za zube s granulama, umočite četkicu u prašak za pecivo.
 6. Procijedite limunov sok
  Kiselina u limunovom soku pomaže očistiti prljavštinu. Veliku količinu praška za pecivo pospite po površini stakla, a zatim iscijedite limunov sok po vrhu. Ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što površinu nježno istrljate spužvom, piše Cooktop Cove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)