PIJE SE UJUTRU NA PRAZAN STOMAK – POMIJEŠAJTE OVA 2 SASTOJKA: Čisti jetru, ubrzava metabolizam, topi masti!

0

Zašto treba da pijete vodu sa suhim grožđem na prazan stomak – napitak za detoks jetre i mršavljenje, ima još brojnih prednosti!
U narodnoj medicini postoje razni prirodni napici koji blagotvorno djeluju na tijelo – voda sa suhim grožđem zauzima posebno mesto. Ovaj napitak se koristi za razne zdravstvene probleme, a posebno je delotvoran u detoksikaciji jetre. Voda sa suvim grožđem ima veću količinu lako svarljivih antioksidanata. Ove supstance značajno olakšavaju funkcionisanje jetre i povećavaju efikasnost brojnih enzima. Osim toga, suvo grožđe takođe sadrži dijetalna vlakna koja optimizuju rad crijeva i podstiču metabolizam.
Osim detoksikacije i dobrog efekta na probavu, ovaj napitak je energetski eliksir. Pružiće vam dovoljno energije, a sadrži malo kalorija, što ga čoini odličnim saveznikom za gubitak telesne težine. Dobar je za mršavljenje jer u njemu nema masti, a podsticanjem enzimskih funkcija snižava i nivo holesterola. Čak i obična čaša vode na prazan stomak je dovoljna da biste dobili osjećaj sitosti. Kada je voda obogaćena suvim grožđem, onda će efekat trajati duže. Glavna stvar je da ne zaboravite da pojedete suho grožđe nakon što popijete vodu.
Mnogi će pomisliti kako je bolje jesti sveže nego suvo grožđe i to je istina. Međutim, suho grožđe imamo tokom cijele godine, relativno je jeftino, a možete ga lako skladištiti i čuvati u domu. Istraživanja pokazuju da je suvo grožđe povoljno i za krvni pritisak, kao i za kardiovaskularno zdravlje.
Kako da pripremite vodu za detoksikaciju sa suhim grožđem: Za jednu čašu dobro opranog suhog grožđa koriste se tri čaše vode. Pomiješajte i kuhajte par minuta, čisto da se voda zagrije, bez ključanja. Kuvanje je bitno kako bi suvo grožđe otpustilo u vodu važne materije, a napitak se pije hladan. Popijte ga u toku 24 časa, ali se preporučuje da prvu čašu popijete ujutru na prazan stomak.
Preostalo suho grože iz napitka možete pojesti ili ga iskoristiti za pripremu kolača, torti, drugih jela. Suho voće može biti sjajno za metabolizam i mršavljenje, ali ga morate uzimati u ogrnaičenim mjerema jer sadrži puno glukoze i fruktoze.

Izvor: Sensa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)