BAKSUZ U SVAKOM DOMU: Ove predmete odmah izbacite iz kuće, privlače bijedu i nesreću

0

Prema smjernicama Feng Šuija i narodnim vjerovanjima, ove stvari je bolje ne držati u kući. Navodno, one donose nesreću ili zadržavaju lošu energiju u kući. Držeći neke u kući, podsvjesno prizivate bijedu i nesreću. Ovih sedam predmeta posebno se smatra lošim, jer mogu da donesu svađe i nemaštinu.

Slomljeni sat
Prema Feng šuiju, slomljene stvari uopšte treba izbaciti iz kuće, a posebno slomljene satove. Oni navodno ukazuju na nesrećne događaje u budućnosti.

Crna vrata
Kinesko verovanje kaže da crna vrata prizivaju lošu sreću u vaš dom, ali ne i ako su okrenuta prema severu.

Stari kalendar
Ako niste okrenuli stranicu na trenutni mjesec ili vam je oznaka za datum ostala na pogrešnom mjestu, to nije dobro, kaže staro praznovjerje. Kalendar je simbol prolaznosti vremena, a ako ga koristite na pogrešan način, to navodno može negativno da utiče i na vaš život.

Slomljeno posuđe
Posuđe prema kineskom vjerovanju simbolizuje bogatstvo i porodicu. Ako jedete iz okrnjenih tanjira, podsvjesno prizivate probleme u svoj život. Zato čim nešto napukne, odmah bacite.

Kaktusi i biljke s trnjem (osim ruža)
Unose negativnu energiju u dom.

Mrtve biljke
Isto kao i vještačko cvijeće, smatra se da donosi lošu sreću, pa prema Feng šuiju, i to treba izbaciti iz kuće što prije, piše Krstarica.

Bršljan
Staro je vjerovanje da otrovni bršljan koji puzi uz kuću donosi nesreću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)