ZNATE LI ŠTA ĆE SE DESITI VAŠEM TIJELU UKOLIKO PRESTANETE PITI KAFU? Naučnici objavili, nije dobro

0

Poznato je da kofein koristi koži, a važan je sastojak mnogih proizvoda za njegu kože.
Ali šalica kave može interno pružiti važne elemente u tragovima i oni mogu utjecati na vaš izgled na mnogo iznenađujućih načina.
Većina nas je pomislila da se odrekne kafe u nekom trenutku svog života. No, ispada da vam koža vjerojatno neće zahvaliti što ste potpuno izrezali kafu.

1.Možda ćete dobiti više upala i akni na licu.
Kafa ima antioksidativna i snažna protuupalna svojstva koja pogoduju vašoj koži. Prema istraživanju, redovno pijenje kafe može pomoći u smanjenju upale koja može prouzrokovati akne na licu. Također može smanjiti hiperpigmentaciju kože koja je povezana s upalom.

2.Bit će teže boriti se protiv celulita.
Antioksidanti u kafi takođe pomažu u smanjenju izgleda “pomorandžine kore”. Kofein uzrokuje širenje krvnih žila ispod kože što poboljšava ukupni protok krvi. To, pak, može smanjiti pojavu celulita,piše Novi.

3.Možda ćete dobiti više pigmentacije.
Šalica kave dnevno može vam zaštititi kožu od fotostarenja. Mnogi elementi u tragovima u kafi, poput hlorogenih kiselina, pomažu smanjiti pojavu pigmentiranih mrlja.

4.Možda ćete se teže boriti protiv rozaceje.
Rosacea je vrlo često stanje kože koje pogađa više od 14 miliona ljudi u SAD-u. Može izgledati poput malih kvrga poput akni koje su zapravo sitne krvne žile ispod površine kože. Prema istraživanju, pijenje nekoliko šalica kafe dnevno može spriječiti rozaceju. Čak i pijenje samo šalice ili 2 šalice dnevno mogu vam zaštititi kožu od rozaceje.

5.Bit će teže riješiti se podočnjaka.
Kafa vam može pomoći i da zaboravite na svoje tvrdoglave podočnjake. Kofein utječe na krvne žile koje doprinose podočnjacima, čineći ih manje vidljivima.

6.Vaša koža može brže stariti.
Iako je istina da previše kave može dehidrirati vašu kožu, može je i zaštititi od oštećenja na suncu. Grupa istraživača anketirala je više od 100 žena i otkrile su da osobe koje piju kafu imaju znatno manje šansi da razviju sunčeve pjege.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)