Uncategorized

POSADITE OVO U DVORIŠTE: BILJNE UŠI više nikada nećete vidjeti, nestaju kao od šale

Biljne vaši predstavljaju veliki problem za cvijeće, posebno u periodu kada počnu da cvjetaju, a vaši se iznenada pojave na njima. Ali postoji rješenje i za to.
Naime, postoje biljke koje je dobro da posadite u okolini cvetnih žbunova, a prema riječima stručnjaka, to su bijeli luk i vlašac, koje same od sebe imaju jaku aromu i tjeraju biljne vaši.
Takođe, kao dobro rješenje pokazao se i rastvor koji ih suzbija. Naime, uzmite nekoliko kapi deterdženta za suđe i razblažite sa vodom. Tu smjesu isprskajte po zaraženom bilju, vodeći računa da isprskate i ispod listova gdje se često kriju jaja biljnih vaši. Sapunica je uništiti voštani, zaštitni dio koji su štetočine napravile i one će umrijeti. Ali budite pažljivi, ova mješavina će ubiti i korisne insekte, zbog čega ne smijete da je često primjenjujete..
Takođe, neke domaćice praktikuju i da parčetom vate natopljenom al*oholom pređu listove biljke. Na taj način ćete ukloniti larve sa listova. Nakon toga, operite biljku mlakom vodom.
U borbi protiv vaši dobra su i esencijalan ulja timijana, paprike, karanfilića i ruzmarina. Stavite 4 do 5 kapi u vodu, pa sve stavite u raspršivač. Dobro isprskajte zaražene biljke. Ova mješavina će uspješno ukloniti biljne vaši, ali će ubiti i njihova jaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)