EVO KAKO DA IZBIJELITE POŽUTJELU PLASTIKU U KUĆI ZA TILI ČAS: Samo vam 1 stvar treba

Postoji veliki broj predmeta u domu koji su izrađeni od plastike, a oni koje su bijele boje često vrlo brzo poprime ružnu žućkastu nijansu.
Ako i vas živciraju požutjeli okviri prozora, utičnice koje više nisu bijele boje ili daljinski upravljači koji su od stajanja promijenili boju, ne brinite se. Uz pomoć jednostavnog trika svi ovi bijeli, plastični komadi namještaja ponovo će biti čisti, blistavi i bijeli, piše Love To Know.

Najprije pripremite:
posudu koju ćete napuniti vodom
sredstva za pranje
meku tkaninu kojom ćete utrljavati sredstva na plastičnu površinu
suhe peškire
četkice za zube
gumene rukavice kojima ćete zaštititi svoju kožu

Prvo s čim možete pokušati ukloniti ružne mrlje je – soda bikarbona. Umočite jedan kraj krpe u vodu, a zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima istrljajte površinu kojoj želite da vratite stari sjaj. Nakon minutu, dva trljanja trebali bi se vidjeti rezultati, prenosi Večernji.hr.
Također, sodu možete rastopiti u malo vode i time pokušati istrljati sve površine koje su zaprljane i koje su poprimile žutu boju.
Još jedna stvar koju možete koristiti za čišćenje žutila na prozorima i drugim plastikama je – deterdžent za pranje suđa. Potrebno je staviti jednu malu čašu deterdženta u posudu ispunjenu s četiri litre vode. Umočite spužvu ili krpu u tu tekućinu i lagano, više puta pređite preko površina koje želite očistiti.
Ako preferirate korištenje nekih od prirodnih preparata za skidanje žutila s plastike, može koristiti jabučni ocat, koje ćete nanijeti direktno na površinu.
Također, u ovom pothvatu dobro je koristiti i mješavinu alkoholnog octa u kombinaciji s vodom. Rastopite malo octa u posudi s vodom i tom otopinom poprskajte površine koje želite očistiti.
Budite oprezni s utičnicama i prekidačima da voda ne uđe na mjesta gdje ima struje. Iste metode čišćenja možete primijeniti i na požutjele PVC okvire vrata ili prozora, tostere, daljinske upravljače, klime i tome slično.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top