Uncategorized

CVIJEĆE RASTE KAO LUDO, ZA PAR SEDMICA GA NEĆETE PREP0ZNATI: Super “caka” za gajenje bilja, više NEMA PRLJANJA RUKU

Trik za brži rast cvijeća je sasvim jednostavan, sve što je potrebno jeste da zamijenite zemlju jedni sastojkom.
Da bi vam cvijeće raslo “kao iz vode”, potrebno je da napravite samo jednu malu izmjenu – da zamijenite zemlju!
Svaki dom izgleda mnogo ljepše kada je dekorisan saksijskim cvijećem. I mada mnogi najčešće ove posude sa biljem stavljaju na prozorsku dasku, ipak postoje vrste kojima ovo nesto nikako ne prija. Posledica je da ne mogu da rastu, ne cvjetaju, pa čak i uginu iako ih redovno zalivate.
Za većinu žena (i mučkaraca) koji vole da se bave cvijećem, prekopavanje zemlje (što je neophodno s vremena na vrijeme), najgora je opcija. Svi bi voljeli da sadnicu posade i kasnije samo zalivaju i to u određeno vrijeme, kada je najefikasnije. Ako pitate neke žene, reći će vam i da im “kućno baštovanstvo” ne odgovara, jer im uništava manikir. I to je istina.
Šta onda da radite? Stručnjaci preporučuju da prilikom sledećeg presađivanja cvijeća jednostavno zamijenite običnu zemlju kokosovim supstratom, tj.osušenom i presovanom korom kokosa. Ne da ćete samo “poštedeti” manikir prljavštine, već ćete i pomoći biljkama da bolje rastu i budu bujnije.
Šta je kokosov supstrat?
Kokosov supstrat se sastoji od različito mljevenih ljuski oraha, obično kompriesovanih u brikete, pločice, tablete i druge oblike.
Koristi kokosove kore
Kora kokosa sadrži prirodne antiseptike koji će zaštititi cvijeće od mnogih bolesti. Takođe je veoma cijenjena zbog svoje sposobnosti da zadržava vodu i prenosi kiseonik do korijena. A ovo je ključno za aktivan razvoj i formiranje pupoljaka bilo koje vrste biljaka, navode stručnjaci na portalu “Worl Of Tricks”.

(MONDO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)