NISU NAŠE BAKE DŽABA OVO PRIČALE: Ako ovo jedete prije ručka ili večere, možete trajno i brzo da smršate!

0

U želji da izgubi višak kilograma, većina ljudi odlučuje da izbaci neki obrok ili određene namirnice iz svoje ishrane.
Ipak, da li ste ikada razmišljali na drugačiji način – da dodavanje jednog jela prije glavnog obroka zapravo može da vam pomogne mnogo više u procesu mršavljenja? Vjerujemo da niste! Ostanite sa nama u nastavku gdje ćemo vam otkriti u čemu je trik.
Poznato je da svaki porodični ručak počinje supom ili čorbom, i to ne bez razloga! Naime, upravo ovo jelo zaslužno je za dobar rad organa za varenje, ali i manji kalorijski unos tokom glavnog jela. Iz tog razloga, supe/čorbe mogu biti odlične za mršavljenje, posebno ako su u pitanju supe koje su bogate povrćem i pune vlakana. Međutim, da bi supa bila djelotvorna i da bismo iz nje izvukli maksimum potrebno je napraviti dobar izbor sastojaka i držati se određenih pravila. Zbog toga smo konsultovali nutricioniste koji su nam otkrili par važnih savjeta na ovu temu.
Uživanje u supama/čorbama može biti neograničeno, jer su supe toliko raznovrsne i ukusne da jednostavno ne možete pogriješiti sa njima. Prednost je u tome što je većina supa generalno veoma dobra sa nutritivne tačke gledišta. Uopšteno govoreći, imaju malo kalorija, vrlo malo masti i pune su zdravih sastojaka, ako naravno znamo kako da napravimo pravi izbor!
Da li je supa najbolje sredstvo za suzbijanje apetita
Brojke iz nedavne ankete govore same za sebe. Među 60 učesnika (30 muškaraca i 30 žena) ovog eksperimenta, koji su jeli supu 12 minuta prije svakog obroka, otkriveno je da su svi konzumirali oko 20% manje kalorija nakon glavnog obroka.
Da biste izgubili težinu, u supu treba uključiti i nemasne proteine. Dijeta sa visokim sadržajem proteina može vam pomoći da se osjećate više sito u poređenju sa ishranom sa niskim sadržajem proteina, a ovo dugoročno može pomoći u regulisanju težine, kažu stručnjaci. Dakle, kada pripremate supu, razmislite o opcijama kao što su pasulj, sočivo i sitno sjeckano pileće bijelo meso bez kože. Gustina supe ili čorbe takođe može pomoći da se brže napuni stomak i tako smanji glad.
Osim toga, prednost supe u suzbijanju apetita je i to što je jedemo veoma sporo. Naime, istraživanja pokazuju da sporija ishrana pomaže da se prije stekne osjećaj sitosti, a samim tim unese i znatno manje kalorija, a da toga niste ni svjesni.
Vjerujemo da nakon ovog teksta više nećete preskakati supu/čorbu u restoranu, te da ćete je uvrstiti u svoju redovnu ishranu. Vidjećete da će vam se ta odluka višestruko isplatiti!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)