Uncategorized

NAJZDRAVIJA BILJKA KOD NAS – Bukvalno je zaobilazite po dvorištima, a ne znate koliko je dobra za krvnu sliku

Čisti krv i puna je gvožđa!
Kopriva je bogata i flavonoidima, koji odlično deluju na rad organizma i jačanje imunog sistema. O bogatstvu vitamina i minerala koji se sadrže u ovoj korovskoj biljci, pola kilograma kopriva ima tri puta više provitamina A od dnevne potrebe ljudskog organizma.
Poređenja radi, u 10 grama spanaća ima 10 miligrama kalcijuma i 8 miligrama magnezijuma, a 10 grama koprive sadrži čak 290 miligrama kalcijuma i 86 miligrama magnezijuma.
Čaj protiv opadanja kose
Čaj od koprive je jedan od najboljih prirodnih lekova protiv opadanja kose. Kopriva deluje tako što hrani koren dlake vitaminima i mineralima koji podstiču brži rast kose.
Osim toga, kopriva je odličan prirodni lek koji kod rešavanja peruti, a za razliku od agresivnih šampona, kopriva ne deluje iritirajuće na kožu glave. Za potrebe jačanja kose, čaj od koprive se može koristiti svakodnevno. U vrlo kratkom periodu kosa postaje sjajnija, svilenkastija, znatno gušća, ali i zdravija.
Skuvajte nekoliko svežih listova koprive. Odaberite onu koja je rasla što dalje od ulice, odnosno na izolovanim prirodnom terenu. Čaj je potrebno pripremiti kao i bilo koji drugi čaj. Jedino na što treba da se obrati pažnja je količina, jer je za pranje kose potrebno najmanje dva litra čaja. Na jednu čašu vode ide jedna kašičica suvih listova koprive.
Nakon što ste skuvali čaj, ostavite ga da odstoji najmanje 45 minuta, potom ga procedite i operite kosu. Čaj je potrebno lagano umasirati u kosu, počevši od korena kose. Kosu nakon masaže možete umotati u vrećicu ili foliju kako bi se hranljivi sastojci zadržali na kosi i kako bi prodrli što dublje u koren kose.

sd.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)