OVA BILJKA SPRJEČAVA OPADANJE KOSE: Evo kako se koristi, brzo zapišite recept

0

Stručnjaci smatraju da je najkompletnija biljka na svijetu jer ima više gvožđa od spanaća i više vitamina C nego neki agrumi. Zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, pročišćava krv, podstiče apetit, čisti organizam od toksina – samo su neke od blagodeti ove moćne biljke.
Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci smatraju da je najzdravija na svetu. Ovo je povrće koje sadrži mnogo esencijalnih vitamina i minerala kao što je gvožđe.
Često se koristi kao antibiotik, diuretik, reumatik, stimulans, sredstvo za čišćenje tela, protiv upala bešike i groznice , ekcema, angine, nadraženog grla i pluća, protiv bronhitisa, katara pluća, stimuliše lučenje tvrdoglave sluzi iz pluća, protiv zubobolje i zubobolje. Koristan je čak i kada se primjenjuje spolja, čisti i liječi oštećenu kožu, djeluje protiv mrlja i pega na koži, a efikasan je i protiv gubitka kose.
Pored ovih hranljivih materija, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti. Naime, prema nedavnom istraživanju, potočarka je pokazala da zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, kao i da pročišćava krv, podstiče apetit i čisti organizam od toksina.
Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se da se pije razblažen vodom u omjeru 1:5.
Preporučena doza je jedna čaša svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do neželjenih efekata. Sok od potočare se može primijeniti lokalno (spolja) u liječenju bilo koje vrste kože i kose.

Čaj od potočarke
– Prstohvat potočarke (1 kašika)
– 2 dl ključale vode
Za čaj se preporučuje svježi čaj, isjeckajte ga i prelijte sa 2 dl ključale vode, ostavite poklopljeno 20 minuta i ocijedite.

Sok od potočarke
Sok napravite tako što ćete u blender sipati oko pola čaše od 0,2 l vode i isjeckati pomenutu biljku u količini od oko 100 g, a zatim sve sjediniti.
Zatim dobijenu masu procijedite kroz gazu. Tako se dobija sok dobijen od ove biljke. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloga i konačno ćete riješiti problem gubitka kose i mnoge probleme sa kožom.
Sok od potočarke
– Šaka potočarke
– 6 dl vode
Svježu biljku treba slomiti ili pomiješati u sokovniku i preliti vodom. Odnos potočarke i vode treba da bude 1: 5, ne više, a konzumira se 2-3 puta po 1 kašika dnevno. Ova izuzetna biljka snažno čisti telo, pa može dovesti do iritacije bubrega i urinarnog sistema, pa je važno da je pažljivo koristite, a trudnicama se uopšte ne preporučuje.
Polomljene listove ove biljke sa nekoliko kapi medicinskog al?ohola možete koristiti i za oblog od potočarke, a zatim smesu naneti na oboljela mjesta i umotati zavojem.
Ostavite oblogu da djeluje nekoliko sati, a zatim uklonite i isperite mjesto hladnom vodom. Takođe, sok potočarke može da zaustavi rast tumora i metastaza, a neki stručnjaci tvrde da ima moć da spreči brojne kardiovaskularne probleme i zaustavi širenje raka dojke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)