Kako da što prije IZBACITE KRPELJA – Pripremite melem od tri sastojka, pomaže u rekordnom roku

0

Ne čekajte dugo, odmah reagujte!
Ukoliko primetite da se krpelj zakačio za vas ili vašeg ljubimca, prvo što je neopgodno da ne krenete da paničite, kako biste mogli što efikasnije da odreagujete. Prema rečima stručnjaka, treba da se izvadi što pre, u prvih 36 časova od uboda, kako bi se smanjila verovatnoća prenošenja infekcije. Veoma je bitno pravilno ga izvući, kako ne bi ostala glava i cevčice u koži.

Naime, postoje brojne metode vađenja ovog insekta:
mazanje “napadnutog mesta” suncokretovim uljem
trljanje sapunom
pincetom i sl.
Pojedine osobe čak koriste i aceton, što nikako ne bi smelo da se radi! Sa druge strane, postoji jedan lak i efikasan način za uklanjanje krpelja, koji preproučuje mnogo ljudi.
Šta je potrebno da uradite?
Mesto, gde se prilepio krpelj, treba posuti sitnom kuhinjskom solju i odgore staviti komadić mokre vate. Zatim bi trebalo sa najviše pola sata, a neretko i ranije, da ovaj insekt sam izađe na površinu.
Potom ga obavezno stavite u neku kutijicu i odnesite ga u laboratoriju, kako vbi se utvrdilo da slučajno nije nosilac poliomejelitisa ili encefalitisa.Prirodno sredstvo protiv komaraca i krpelja
Potrebno:
200 ml vode
25 gr karanfilića
2 supene kašike alkohola
Jednostavna priprema:
U 200 ml kipuće vode stavite 25 gr karanfilića, prokuvajte 15-ak minuta, ohladite i dodajte 2 supene kašike alkohola. Pre odlaska namažite tim rastvorom sebe i svog kućnog ljubimca.
Ukoliko nemate kada da napavide ovo sredstvo, dobra je zamena i kupovno ulje karanfilića, razređeno vodom – nekoliko kapi na litar vode. Miris karanfilića ne podnose ni komarci, ni krpelji.
Ukoliko uočite neke komplikacije ili smatrate da niste dovoljno stručni da sami izvadite krpelja, obavezno se obratite lekaru.

sd.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)