UNIŠTAVA BAKTERIJE, SPRJEČAVA NADIMANJE: Čuvarkuća PRIPREMLJENA na ovaj način spada među najjače meleme

Tegobe u želucu ometaju nas u svakodnevnom funkcionisanju i mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme, ali u prirodi se krije univerzalni lijek koji obnavlja sluznicu želuca i vraća prijatan osjećaj u stomaku.
Heliko bakterija je vrsta bakterije koja izaziva hronični gastritis i čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu. Istraživanja pokazuju da 90 posto ljudi sa čirom na želucu ima pozitivan nalaz na heliko bakteriju.
Ova vrsta bakterije najčešće se javlja kao posljedica nedovoljne higijene ruku, a može se prenijeti i preko hrane, pića, pribora za jelo i pljuvačke. Pacijenti koji pate od heliko bakterije najčešće nemaju jasne simptome ili simptome prepisuju drugim ili prolaznim tegobama. Simptomi su mučnina, nadimanje, povraćanje, podrigivanje i gorušica, osjećaj “praznog želuca” između obroka, povraćanje ili nagon ka povraćanju, bolovi u stomaku i neprijatan zadah.
Heliko bakterija se najčešće liječi agresivnom terapijom antibioticima, ali postoji i prirodni način za liječenje i prevenciju, kao i ublažavanje simptoma.
Čuvarkuća je izdržljiva biljka iz grupe sukulenti koja je često viđen ukras u mnogim domovima, dvorištima i terasama. Vrlo je izdržljiva i ne zahtjeva puno njege, pa može opstati napolju i tokom zime. Osim što je dekorativna, ova biljka je nevjerovatan prirodni lijek za mnoge tegobe, a pokazala se odlično i u liječenju helikobakterije, gastritisa i čira na želucu, piše Srbijadanas.
Predstavljamo vam dva recepta za prirodni lijek od čuvarkuće:
Čaj od čuvarkuće protiv heliko bakterije

Uberite 10 g listova čuvarkuće (oko 3, 4 lista) i stavite u 250 ml vode. Zagrejte do ključanja, a zatim procijedite i popijte na prazan stomak. Čaj se pije 21 dan ujutru na prazan želudac i ima vrlo prijatan i blag ukus.
Med sa čuvarkućom
U blenderu sameljite 300 g listova čuvarkuće i pomešajte sa 3 kašike meda. Smjesu stavite u teglicu i uzimajte svakog jutra. Ovaj lijek treba tri puta da napravite kako bi rezultati bili efikasni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top