KAKO DA PRŽENO TIJESTO NE UPIJE NI KAP ULJA: Za ovaj trik malo ko zna, A GENIJALNO JE! DOMAĆICE ODUŠEVLJENE

0

Malo je onih koji ne vole domaće prženo tijesto, kao što su uštipci ili mekike, koje su čest izbor za doručak, ali ono sa čime se domaćice često suočavaju i što ne znaju kako da spriječe, jeste višak masti ili ulja koje upiju ova peciva.
Ipak, ovo može da postane prošlost ako primijenite dva jednostavna trika, zbog kojih vaše poslastice, bilo one slatke ili slane, neće upiti ni kap masti ili ulja.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona
Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bokarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosijati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.
Takođe da tijesto ne bi bilo masno, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrijano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara tijesto i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Rakija
Provjeren način da testo koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mijesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja , mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu ljute rakije.
Uštipci koji ćete pržiti u dubokom ulju neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete jer se ukus rakije uopšte neće osjetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno.
Ukoliko ipak želite da dodate aromu testu, a u isto vrijeme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu mjeru ruma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)