Kosti ne vole ovu hranu: Ako ovo jedete, bol je jači, artritis napreduje, zglobovi se troše…

0

Artritis je oštećenje zglobova izazvano upalom u telu. Ovo je prilično česta patologija, glavni simptom je jak bol. Pravilno sastavljena dijeta pomoći će u sprečiti napredovanje bolesti
Izbacivanjem hrane koja izaziva probleme, možete ukloniti višak tečnosti, smanjiti težinu (što predstavlja dodatni stres za zglobove) i smanjiti upalu i bol.

Hrana koja se treba izbegavati kod artritisa i bolova sa zglobovima:
Meso: svinjetina, govedina, piletina –
izazivaju procese koji narušavaju zdravlje kostiju.
Mlečni proizvodi: mlečni proizvodi su glavni izvori kalcijuma i vitamina D, koji su neophodni za stvaranje zdravog koštanog tkiva. Međutim, mlečni proizvodi mogu da pogoršaju tok artritisa. Zbog toga samo lekar treba da odluči da li ćete moći da konzumirate mlečne proizvode.
Ugljeni hidrati: pored viška kilograma, ugljeni hidrati će vam izazvati zakrčenje krvnih sudova, otežati protok kiseonika i hranljivih sastojaka u zglobove
Gluten: Nalazi se u pšenici. Veruje se da izaziva procese koji uzrokuju zapaljenja. Medicinske studije su potvrdile da uklanjanja iz ishrane namirnica poput raži, pšenice i ječma mogu značajno poboljšati stanje pacijentima sa reumatskim artritisom.
So: Povećan unos soli može izazvati ozbiljne poremećaje u organima i tkivima i zglobovima. Osoba koja koristi puno soli sa poluproizvodima, kobasicama i konzerviranim proizvodima. Ovo doprinosi zadržavanju tečnosti u telu, taloženju štetnih supstanci u zglobovima, povećanoj telesnoj težini, povećanom zapaljenju i nelagodnosti.
Pržena hrana: Osobe koje se bore sa artritisom, apsolutno moraju da izbace iz ishrane prženu hranu.
Čaj i kafa: Kofein u vašoj jutarnjoj šolji ispira puno kalcijuma iz kostiju. Dakle, to je jedan od faktora koji uništava koštano tkivo i izaziva pojavu artritisa ili pogoršava njegovu težinu.
Alkoholna pića: Upotreba alkoholnih pića ne donosi korist telu. Nikada. Ali alkohol može značajno pogoršati težinu bilo koje bolesti. Zbog toga, za bilo kakve zdravstvene probleme, lekari pre svega savetuju da ostavite alkohol.


Autor: stil

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)