Zovu je “PROLJEĆNA INFUZIJA”! Sok koji se dobija iz kore drveta, izbacuje višak soli iz organizma i detoksikuje

0

Koristi se nakon zime za oporavak organizma!
Mnogi u blizini stana ili u dvorištu imaju brezino drvo, a ne znaju koliko je to dobro i možete je iskoristiti za prolećnu detoksikaciju. Ovo drvo sadrži vodu, popularnu pod nazivom brezina voda, a možete je pronaći u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane.
Ovo stablo je puno vode koja je lekovita i može se koristiti za detoksikaciju, čišćenje jetre i bubrega. Pije se nekoliko puta na dan pomalo, jer ukoliko popijete naiskap celu čašu može uticati na to da odmah odete u toalet i tako će ona samo proći kroz organizam, umesto da ga pročisti.
Čisti organizam od otpadnih materija
Eliminiše višak soli, fosfata, kiseline, amonijaka, kao i određenih lekova
Pomaže rad jetre, eliminiše materije poput alkohola, pesticida, zasićenih masti i olakšava rad organa
Doprinosi boljem izgledu kože. Njome se može i spolja mazati koža; iskustva nekih koji su je koristili na taj način ukazuju da može da poboljša elastičnost kože. Brezina voda ima antiinflamatorna svojstva, pa deluje blagotvorno na kožne probleme kao što su akne i ekcemi.
Ublažava probleme sa zglobovima. Osim toga, zato što pomaže da se izbaci višak ureičke kiseline, ona sprečava nagomilavanje njenih kristala u zglobovima i oko njih i tako ublažava upale i tegobe izazvane ovim uzrokom (tzv. giht).
Doprinosi zdravlju zuba. Brezina vodica sadrži ksilitol, a to je prirodni šećer koji neutrališe određeni tip bakterija koje izazivaju kvarenje zuba. U članku „Zaslađivač koji sprečava karijes”, koji je objavilo Kanadsko zubarsko društvo, konstatuje se da redovna upotreba ksilitola menja sastav bakterija u ustima, smanjuje njihov broj, a time i nivo kiseline koje one stvaraju i koja nagriza zubnu gleđ.
Ukoliko imate brezu u dvorištu, možete sami iskoristiti njenu vodu, ali tako da u potpunosti ne oštetite drvo. Potrebno je samo da probušte rupu veličine 5 centimetara u stablu, u probušeni otvor postavite malo crevo, sprovedete ga u flašu i sačekate da se voda nakupi. Ovako možete dobiti i do 5 litara vode.
Drvo breze prema narednom verovanju treba i grliti jer leči i oslobađa od negativne energije.

Celo uputstvo pogledajte na videu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)