Uncategorized

SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA ZA OVAJ TRIK SA BIJELIM MESOM: Dodajte JEDAN tajni sastojak da ne bude TVRDO i SUHO

Obrada mesa je jednostavan proces koji nije teško savladati. Ipak postoje trikovi kada vam treba pomoć da ono ne bi bilo suho i tvrdo, piše Stvarukusa.rs
Evo jednog trika za pileće bijelo meso koje će vam sigurno pomnoći.
Pileće bijelo meso bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Spada u najzdravije ako se kuva, a interesantno je da 80% kalorija iz bijelog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso…
Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuhano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.
Bijelo meso jeste suho i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.
Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuhano bijelo meso uvek bude sočno i ukusno. Prije nego što krenete sa kuhanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.
Ova dva savjeta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.
U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite prije nego što dodate bijelo meso.
Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)